Ritmisch salsafeest met Fabian Nodarse
On Stage 29-11-2004 22:40
Op 21 november 2004 vond in de Winkel van Sinkel in Utrecht de presentatie plaats van de eerste solo-cd van Fabian Nodarse, 'Renacer' (herboren). In de salsawereld is Fabian (Cuba, 1974) een bekende zanger met een rotsvaste Cubaanse achtergrond. De band die Fabian begeleidde bestond onder andere uit Nils Fischer, Armando Vidal en Jan Luc van Eendenburg. Niet de minste muzikanten, wil je een heftig percussiefeestje om je oren krijgen.Het solo-album van Fabian staat bomvol Cubaans-georiŽnteerde salsanummers die stuk voor stuk de pan uit swingen. Tijdens het wekelijks salsa-dansfeest dat in Utrecht plaatsvindt, liet Fabian met zijn 16-koppige band alle dansers in de zaal swingen met sterke zang, veel ritmische changes en strakke arrangementen die ondersteund werden door typerende Salsa blazerspartijen. Alhoewel de show zelf al stond als een huis, was het gastoptreden van Lilian Vieira van Zuco 103 een warme toevoeging die de avond meer dan compleet maakte.

Nils Fischer, Armando Vidal en Liber Torriente hebben de verschillende stukken op 'Renacer' ingespeeld. Tijdens de cd-presentatie bestond de ritmesectie, naast Nils en Armando, uit Jan Luc van Eendenburg en Eduardo Alfonso Herrera. Eduardo is pedagoog, componist en zanger en bespeelde de Guiro tijdens de wervelende show die niet te stoppen leek.

Jan Luc van Eendenburg studeerde slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium. Daarnaast studeerde hij bij Justo Pelladito en Terry Valdez in Cuba. Hij heeft onder andere gewerkt met Salsa Caliente, Nueva Manteca, RumbatŠ, en Nicky Marrero. Los van alle andere activiteiten doceert hij Latin Percussie en combo aan het Sweelinck Conservatorium en aan de Wereldmuziekschool in Utrecht.

Nils Fischer en Armando Vidal kennen we als veelzijdige percussionisten waarvan we al eerder verslag deden van het optreden met Nueva Manteca in Woerden; slagwerkers met een staat van dienst die er bij beide heren niet om liegt. Op hun afzonderlijke artistpages vind je meer informatie, streams en foto's van deze ritmische grootheden.

De avond was een feest van knallende percussie en Cubaanse Glorie waarvan we in Nederland eigenlijk veel meer zouden moeten zien.

Bekijk de percussiesolo om eens goed te genieten van wat Nederland te bieden heeft op Cubaans gebied.
Wil je de CD van Fabian met Nils Fischer, Armando Vidal Sanchez en Liber Torriente bestellen? Klik dan hier voor de bestelpagina.
drummer links