Martin Verdonk presenteert Old School New Sound
On Stage 29-11-2004 21:24
Op 27 oktober 2004 presenteerde Martin Verdonk zijn nieuwe solo cd 'Old School New Sound' in Nighttown, Rotterdam. Slagwerkwereld was samen met prijswinnares Jiske van Loon aanwezig bij deze gedenkwaardige avond van de door Laurens Jan Hartong (Nueva Manteca) betitelde 'nestor van de Nederlandse percussie'.Aan de vooravond van de cd-presentatie werd de aftrap van de cd-tour gehouden in Theater de Kloostertuin in Woerden. Twee dagen van repeteren gingen vooraf aan een viertal concerten in Nederland. Tijdens het concert in Nighttown werd de cd door Jean-Paul Heck van Slagwerkkrant officieel aan Martin uitgereikt.

Voor de opnames van 'Old School New Sound' heeft Martin een batterij aan grootheden opgetrommeld om aan de opnames deel te nemen. De slagwerkers die op de cd spelen zijn niemand minder dan Walfredo Reyes Jr (o.a. Steve Winwood), Orestes Vilato en de 'Nederlandse Amerikaan' Paul Van Wageningen. Randal Corsen, Eric Calmes en Peter Tiehuis namen zowel tijdens de opnames, als tijdens de tour de Fender Rhodes-, de bas- en de gitaarpartijen voor hun rekening.
Speciaal voor de cd-tour waren Orestes Vilato en Paul van Wageningen overgekomen uit de VS om Martin te begeleiden tijdens de tour.

Paul van Wageningen
In 1976 vertrok Paul van Wageningen naar Amerika om zijn slagwerkheil in San Fransisco te zoeken. Sinds die tijd is het alleen maar bergopwaarts gegaan en speelde hij onder andere met Stan Getz. Paul is volgens Orestes "... een van de meest onderschatte drummers van het moment."

Orestes Vilato
Orestes Vilato is zonder twijfel een van de grootste timbalero's in de geschiedenis van de percussie. Van 1980 tot 1989 speelde hij in de de Carlos Santana Band. Tijdens zijn lange carriere nam hij meer dan 300 albums op met grootheden als Aretha Franklin en Herbie Hancock. In de streams kun je Orestes aan het werk zien op de timbales en bongo's. Randal Corsen omschrijft Orestes spel als:
"Er is niemand die zo'n uniek geluid heeft en direct herkenbaar is aan zijn spel. Hij heeft zo'n uniek Timbalesgeluid dat je direct weet dat het Orestes is die speelt. Hij is echt een van de grootste."

'Old School New Sound' is een bloedmooi juweeltje dat elke slagwerker eigenlijk in de kast moet hebben staan. Het Latin-Jazz album staat bol van muzikale, strak gearrangeerde nummers die op het podium nog meer tot leven kwamen door de muzikale interactie tussen de muzikanten. Een cd-presentatie om nooit meer te vergeten.

Het is uiteraard nog steeds mogelijk 'Old School New Sound' te bestellen op slagwerkwereld.com. Ook kun je de re-release van 'Tribal Fusion' bestellen. Klik hier om samples te beluisteren van beide albums en ze online te bestellen.

drummer links