Video-interview met Exodus-drummer Tom Hunting
"I couldn't have fun with just one drum"
On Stage 19-06-2011 00:12
Exodus-drummer Tom Hunting zorgt er met zijn grooves al jaren voor dat het ritmefundament van de thrashmetalveteranen staat als een huis. Desondanks staat de linkshandige drummer minder in de spotlights dan pakweg Dave Lombardo, Charlie Benante of Paul Bostaph.

Tijdens de laatste Europese tour van Exodus, als onderdeel van Thrashfest (met Suicidal Angels, Death Angel en Kreator), grepen we onze kans en voelden Tom een flink aan de tand.

In de vijf exclusieve video's hieronder spreekt de drummer vrijuit over diverse onderwerpen. In de eerste vertelt Tom hoe hij opgroeide in Californië. Hij noemt Angel Witch en Mercyful Fate als vroege inspriatiebronnen, maar ook Marvin Gaye en Stevie Wonder. En hij is vol lof over voormalig Iron Maiden-drummer Clive Burr. Tom kletst verder over hoe het is om een linkshandige drummer te zijn (maar wel rechtshandig te schieten) en over de periode dat hij weg was bij Exodus.

De tweede gaat over Tom's drumgear. De Exodus-drummer gaat in op zijn Yamaha-set, vergelijk eikenhout met berken en esdoorn (maple), praat over zijn Meinl-bekkens en Vic Firth-stokken. En hij onthult zijn wens om snaredrums te verzamelen.

In video drie draait het om opnemen en koken: Tom licht de drumsound van Exodus toe en onthult zijn favoriete recept. Exodus-producer Andy Sneap heeft zo z'n eigen opvattingen over de drums en hoe die moeten klinken, en mixt samples met echte klanken. Tom vertelt ook hoe hij zich voorbereidt op shows door te stretchen en zo veel mogelijk vocht in te nemen. "It's lubrication man, you got to stay hydrated".

Video vier onthult Toms kortdurende ervaring als drummer in een marchingband op zijn middelbare school: "I couldn't have fun with just one drum".

De laatste video bevat uniek materiaal van Tom die een dappere poging doet om het intro van Children of a Worthless God, afkomstig van 'The Atrocity Exhibition: Exhibit A' uit 2007 op de trap te spelen. Hilarisch!

video player

drummer links