Video cajonsolo Van Merwijk en Fischer met Ojos de Brujo
TROMP 2010 even op z'n kop
On Stage 13-12-2010 16:22
Het Tromp Percussion Festival 2010 was een groot succes. Niet alleen vanwege het complete programma, dat werd afgetrapt door Stewart Copeland, maar de laatste dag bleek veel spectaculairder te zijn dan waar de bezoekers op hadden kunnen hopen. Een van de hoogtepunten tijdens 'A Bigger Bang,' het afsluitende avondprogramma van het festival, was de Spaanse sit-in van Lucas van Merwijk en Nils Fischer met de percussionisten van Ojos de Brujo.Lucas legt in het kort uit hoe de spontane samenwerking tot stand kwam:
'Het was vrij simpel eigenlijk. Tijdens het laden zagen we Xavi en ik zei tegen hem: "Hé, Ojos de Brujo! Jullie zijn mijn favoriete band!" Ik vertelde dat we Acción Reacción Repercusión al jaren spelen tijdens onze Drums United-shows en hij zei meteen dat we die avond moesten meespelen. We moesten het stuk 's middags wel eerst even doornemen met Xavi en Max. Nils en ik kunnen het ondertussen wel dromen maar voor hun was het jaren geleden dat ze het gespeeld hadden.

Xavi vertelde over de periode waarin hij het stuk schreef. Tijdens het proces van 'Bari', het eerste album van Ojos de Brujo, waren zowel zijn dochter, zijn vrouw en zijn moeder ziek. Xavi zijn drie meest belangrijke personen in zijn leven. Op een nacht tijdens dit heftige proces wist hij echt niet meer wat hij moest doen, en toen heeft hij dit percussiestuk geschreven.

Die avond in Eindhoven was de band wel verrast dat we zomaar meespeelden maar 't was echt geweldig!'

Het resultaat is inderdaad een geweldig en spectaculair moment. Bekijk hier de video van Acción Reacción Repercusión live tijdens TROMP 2010 met Lucas van Merwijk en Nils Fischer.

video player


  • Acción Reacción Repercusión is te beluistern op 'Bari', het eerste Ojos de Brujo-album uit 2001.

  • Het stuk is te horen op 'World of Rhythm' van Drums United.
drummer links