Geslaagde Drummers Meeting bij Rimshot
Gevarieerde optredens en lekker weer in Meppel
On Stage 31-05-2010 22:58
De Drummers Meeting Meppel, georganiseerd door Rimshot Drum Center Meppel op 22 mei jl., vond plaats in de openlucht, vlak voor de drumspeciaalzaak zelf.Na openingsact Jorrit, Jascha & Tom brachten Richard Heijerman en Lucas Wright een 'History of the Drum Kit'; pure Afrikaanse ritmes gecombineerd met drum & bass, gebracht op twee fantastische Lignum drumsets. Vooral Heijerman (o.a. Sjako!, Bob Fosko, Ricky Koole), zette een sterke act neer. Rimshot is de enige detailhandel die de Lignumsets in de winkel heeft staan en het was een uitgelezen kans enkele modellen te bewonderen en om meesterdrumbouwer Gert Breugelmans zelf te ontmoeten. Meer Belgisch geweld volgde van Bruno Meeus, die vier spektakelacts speelde uit zijn solo-cd/boek 'Dia Meters'. Hij bracht eclectische drumexplosies, oneven patronen op het twinpedaal uit de Wizards of Ooze- en Zap Mama-kast, en interessante uitleg over polyritmiek op zijn Mapex/Sabian drumset.

Hierna volgde iets totaals aparts: Feija & Barbara Valkova brachten een extravagante show met een drummende hengst (dat was Feija) die allerlei ritmische kunstjes doet op commando. Helaas, en buiten alle verwachtingen om, vooral door de extra warmte die dag, had het paard niet heel veel zin om het aanwezige publiek te overtuigen van zijn drumkunsten.

De volgende act kwam van de Friese freelancer Sietse Huisman (o.a. Rob de Nijs, Boudewijn de Groot, Jan Akkerman, Clannad, Mike Stern); een evenwichtige show van grooves met sticks en brushes, met dynamische solo’s. Huisman vertelde over het belang van dynamiek in je spel en het stemmen van je drums.

Het drumfestival werd op denderende wijze afgesloten met stadionrock van de band Soulburn (NL/D), in de stijl van Alter Bridge, Creed, Nickelback, Black Stone Cherry en zelfs Bon Jovi. Wervelende gitaarsolo's, vette riffs, bakken groove en soulvolle vocalen, en niet te vergeten uitstekend drumwerk van Barry Tuinstra.

Tussen de clinics door werden we verrast door het Kamper Trompetter Korps, een zestienkoppig showcorps, dat al sinds 1951 de Benelux, Monaco, Canada, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Engeland bestrijkt. Hun performance was gedisciplineerd, eigenwijs en dynamisch, en leuk om te zien. Al met al een aangename zonnige namiddag vol sfeer, die door een vierhonderdtal bezoekers goed werd gewaardeerd.

Meer foto’s vind je op www.rimshot.nl
drummer links