Bram Hakkens rechtstreeks vanuit Vancouver

Waylon-tour update vanuit Canada met broadcast video

On Stage 21-05-2010 02:17

Bram Hakkens, die vooral bekend staat als de drummer van Kyteman's Hip Hop Orchestra, is sinds een aantal maanden ook de vaste drummer in de band van Waylon: de zanger die als eerste Nederlandse artiest gecontracteerd werd op het legendarische Motown label. Slagwerkwereld.com sprak zijn drummer Bram Hakkens een paar uur voor het laatste optreden van de tour die de band inmiddels alle hoeken van Canada heeft laten zien. Een interview met Bram, inclusief video van de Canadese televisie.

Op vrijdag 14 mei vertrok de band naar Montreal in Canada waar ze direct aan het werk konden. Althans, Waylon had daar vrijwel direct een interview met het Canadese MTV waar hij ook akoestisch een nummer speelde. De tweede dag vertrok de band met de auto naar Ottawa, twee uur Westwaards vanaf Montreal. Daar gaf de band om 21.00 uur haar eerste concert in een Mirror Tent Show in Major's Hill Park.

Bram, eerst even algemeen... hoe verloopt de tour?
"Het is geweldig hier en we hebben echt succes! We reizen van hot naar her en alles verloopt heel goed. Het is echt een goed georganiseerde tour. We hebben goeie hotels, de busjes zijn geregeld en de spullen waar ik op speel zijn allemaal best goed. Het ene drumstel is 'brakker dan de ander', maar ik speelde ook op een authentieke Ludwig uit de jaren '70."

Die zien we in de video hieronder, toch?

"Ja, dat was ons optreden bij AM Soundstage in Toronto, de grootste breakfast show van Canada waar een paar miljoen mensen dagelijks naar kijken. Na ons optreden liet het station weten dat ze overladen werden met telefoontjes en dat ze honderden mails hadden gekregen. Dat maken ze maar zelden mee."

Hoe ging de eerste show, daar zo ver over de grens?

"Die ging heel goed! We speelden daar op het Canadian Tulip Festival in een spiegeltent. Er zijn maar een paar spiegeltenten in de wereld die zo groot zijn. Je ziet die alleen op de écht grotere festivals. Verder spelen we vooral 'zitconcerten'. Maar dat maakt niets uit; in Montreal speelden we in Club Soda voor zo'n 150 mensen waar iedereen na vrijwel elk nummer staand applaudiseerde. We deden daar zelfs drie toegiften!"

Zijn er nog andere leuke tourverhalen te vertellen?

"Nou, wat wel heel leuk was, én toevallig, is dat ook Nobody beats the drum uit Utrecht hier is. Die waren hier vorige week al voor wat eigen dingen. Ze zijn een week langer gebleven voor vakantie ofzo... we hebben gister gezellig wat gedronken.

En we speelden 18 mei in de Revival Bar in Toronto. Daar is een scene van de film 'Back to the Future I' opgenomen waarin Michael J. Fox zijn beroemde gitaarsolo speelt. Dat zijn nou echt leuke dingen!"

Hoe druk zijn jullie daar eigenlijk?

"Vandaag vlogen we zeven uur naar Vancouver. We doen straks een show in de '560 Club'. We hebben geen idee wat voor club dat is maar we spelen goed hier. Het is echt gek man!"

Veel werk- en reisuren voor Waylon en zijn band. Waylon is tijdens deze tour (vanzelfsprekend) nog drukker dan de rest van zijn personeel. Hij doet alle interviews voor radio en TV als primary artist. De band staat in dienst van de zanger en Bram informeert ons drummers-thuisfront.

Dank je wel, Bram!

"No problemo!"

video player
zoeken
zoeken