Ludwig 100th Anniversary Road Show
Videoviering van 100 jaar drums
On Stage 03-01-2010 22:49
In 2009 bestond het merk Ludwig precies 100 jaar. Om dit te vieren reisde in november een Ludwig-team door Duitsland en de Benelux met de Ludwig 100th Anniversary Road Show Tour. Op 8 november eindigde de historische show bij Drumland in Badhoevedorp. De roadshow kende verschillende onderdelen. Natuurlijk een presentatie van de oude en nieuwe modellen uit de Ludwig catalogus, beschikbaar gesteld door Marcel Vogelmann (D) en door Giuseppe Quiroli.Tijdens het officiele programma werd gezamenlijk de '100 Years Ludwig'-dvd bekeken en vervolgde Bill Ludwig III met zijn 'History of Percussion'-presentatie. Een erg grappig maar zeker zo leerzaam verhaal over de ontwikkeling van de drums. Afsluitend gaf de in New York wonende drummer Bobby Rondinelli een clinic voor het aanwezige publiek.

De reizende drumshow kende ups-en downs. Zo begaf een van de bussen het tijdens de reis van Berlijn naar Mnchen. Maar de hoogtepunten waren, behalve de clinics, toch wel de stokoude en nieuwe drums van het in Chicago opgerichtte drummerk.

'History of Percussion' door Bill Ludwig III
In onze verkorte videoversies van Bill Ludwig III 'History of Percussion' gaf hij veel leerzame inzichten hoe het Ludwig-merk ontstaan is. Niet alleen de toevoeging van het bassdrumpedaal, maar ook de productie van veel andere contraptions (zoals de accessoires bij het drumstel genoemd werden) maakten Ludwig tot een van de grote merken in de drumindustrie. Het bedrijf startte in 1909 in een gehuurde schuur in Chicago in de Verenigde Staten. Sinds die tijd speelden vele grote namen de drums van Ludwig. Om er enkele te noemen: John Bonham, Ringo Starr, Bun E. Carlos, Buddy Rich, Alex Van Halen, en natuurlijk ook de jongere generaties met artiesten zoals John Fred Young van de band Black Stone Cherry.

In de video's hieronder leer je van niemand minder dan Bill Ludwig III hoe Ludwig in 1909 werd opgericht. Daarbij vind je ook delen van zijn 'History of Percussion'. Een presentatie over de geschiedenis van de drums die begint bij de burgeroorlog in de Verenigde Staten. Hij speelt twee stukken die dateren uit die tijd: The Connecticut Halftime en Three Camps. In de pdf bij dit artikel staan beide stukken uitgeschreven.
In de laatste video bij dit artikel zie je hoe Bill Ludwig III samen met Giuseppe Quiroli een hoorspel vertolkt op de manier zoals het vroeger ongeveer ook gedaan werd. Grappig en leerzaam, en je ziet hoe de verschillende instrumenten die Ludwig destijds maakte werden toegepast.

De video's hieronder geven een leerzame weergave van de history van Ludwig en een impressie van de Road Show die door Duitsland, Belgi en Nederland trok in november 2009. Mocht je meer willen zien en horen over de historie van het merk, dan kun je de dvd 'Ludwig Drum Company, a century of the most famous name on drums' bestellen via Fentex.

Video's:
 1. Exhibition Ludwig Drums 1909-2009

  Bill Ludwig III - A short history of percussion

 2. Civil War Drummers

 3. Demonstrating the double stroke roll on a Ludwig Rope Style Drum 1940's

 4. 'The Connecticut Halftime'

 5. 'Three Camps'

 6. The birth of Ludwig in 1909

 7. A visual radio play

  Via de IMG-tab bovenaan dit artikel vind je meer foto's van de Ludwig tentoonstelling.

video player
drummer links