Jason Bonham video's Drummer Live 2008
Drummer Live 2009 binnenkort online
On Stage 17-06-2009 00:33
Drummer Live 2009 is net voorbij en we publiceren snel de eerste materialen van het festival online. Hier nu de laatste drummer van de 2008-editie van het festival. In onze reportages zag je al video's en foto's van George Barnett, Ray Luzier, Derico Watson, Trevor Lawrence Jr, Jojo Mayer, Chad Smith, Josh Devine, Roy Mayorga, Pete Ray Biggin en Gavin Harrison. Nu, als finale, presenteren we Jason Bonham.Bonham was een van de meest verrassende artiesten van het festival. Waar Ray Luzier op hoge snelheid nummers speelde met meesterbassist Billy Sheehan, Derico Watson strakke R&B ritmes liet horen en Jojo Mayer iedereen stil kreeg met zijn onwaarschijnlijk mooie grooves en buitenaardse techniek werd Chad Smith's clinic een ware rel en sloegen Pete Ray Biggin en Gavin Harrison iedereen om de oren met duizelingwekkende ritmische patronen. Toen Jason Bonham achter zijn Ludwig kroop, liet hij de gespannen zaal nog eens duidelijk weten dat hij de meest waardige opvolger van zijn vader (John Bonham; red.) is in Led Zeppelin. Zijn spel is als ruw en hard als dat van vader John, maar met eenzelfde timing die Zep's muziek recht kan doen.

Jason Bonham begon op zijn vierde al vroeg met drummen. Voor de reunie van Led Zeppelin had hij al een hele carriere opgebouwd. Zo speelde hij met onder andere: Joe Bonamassa, UFO, Jimmy Page, Paul Rogers, Foreigner, Jeff Beck en zijn eigen band Bonham.

We hebben drie compilatievideo's gemaakt van zijn clinic tijdens Drummer Live. Deze bestaan -vanzelfsprekend- uit Led Zeppelin nummers. Maar ook uit de catalogus van zijn leven en werk voor LZ. Je hoort hem nummers spelen van Jeff Beck en de tune van CSI, The Who's Who Are You? Ze geven een goed inzicht in de drummer die momenteel lid is van een van de grootste rockbands aller tijden. In de laatste video zie je hem het nummer Kashmir op een emotionele introduceren, denkend aan het moment dat hij het speelde tijdens de LZ-reunie in de O2 in London eind 2007.

Video's Jason Bonham Drummer Live

video player

Klik hier om Jasons Drummer Live fotoalbum te bekijken

Jason Bonham is endorser van: Ludwig, Zildjian, Remo drumheads en Pro-Mark drumsticks.

Drummer Live 2009
Binnenkort vind je op Slagwerkwereld.com videos, foto's en volledige verslagen van de clinics van: Nick DVirgilio, Cora Coleman-Dunham, Steve Smith, Nicko McBrain en Pete Lockett en Derrick McKenzie en Sola Akingbola.

drummer links