Juan van Emmerloot drumt Jimi Hendrix
tijdens tour 'Popa Chubby plays Jimi Hendrix'
On Stage 08-09-2004 18:03
Op vrijdag 3 september 2004 begeleidde Juan van Emmerloot samen met bassist Walter Latupeirissa de Amerikaanse gitarist Popa Chubby tijdens zijn Nederlandse tour. 3 dagen achtereen speelden de heren nummers van Jimi Hendrix op verschillende podia in het land. Slagwerkwereld.com was op bezoek bij het concert in 013 in Tilburg en filmde Juan tijdens het optreden van de meer dan 160 kilo wegende gitarist.Juan van Emmerloot
Al jarenlang is Juan actief als sessiedrummer en heeft met vele grootheden gespeeld als Snowy White (Pink Floyd, Thin Lizzy), Steve Lukather (Toto, Los Lobotomys) en de Nederlandse zangeres Julya L'oko. Op zijn 17e studeerde Juan al aan het Conservatorium van Rotterdam en vanaf 1993 is hij vooral internationaal actief. Een tour met Valensia en Valentine brengt hem onder andere in Japan maar daarnaast speelt hij met Pat Travers en akoustische gitarist Peppino D'Agostino. Als hij niet op tour was gaf hij 2 dagen per week les aan de Pop-faculteit van het Rotterdams Conservatorium.

Tussen alle bedrijven door is Juan bezig met het ontwikkelen van zijn DVD 'Drumming Secrets Revealed', een 2DVD die meer dan 4 uur aan lesmateriaal en vier jaar aan drumlessen bevat. In 2003 komt deze serie op de markt, begeleid met een derde DVD: 'Discover Your Talent', een 10 nummers tellende Play-along DVD boordevol verschillende stijlen.

Dat Juan die stijlen beheerst liet hij 3 september zien tijdens het Popa Chubby concert in 013 in Tilburg. Popa Chubby is een Amerikaanse bluesgitarist die inmiddels wereldwijd zijn eigen schare fans heeft opgebouwd onder blues- en rockliefhebbers. Het concert stond in het teken van een ode aan Jimi Hendrix. De bezoekers die verwachtten een 'klassiek' rockconcert te zien kwamen bedrogen uit. Ook al zijn de klassiekers van Jimi Hendrix voor iedereen bekend, Juan liet bij Popa zien dat ook 30 jaar na dato nieuwe invullingen de nummers net zo actueel maken.

Over spelen met Popa zegt Juan:

"...dat het altijd een kwestie is van scherp blijven en opletten. Je weet nooit wat hij gaat doen en je moet blijven volgen. Een kwestie van goed opletten, luisteren en weten wat je moet doen als hij de que geeft."

Tijdens het optreden liet Juan dan ook zien dat hij niet voor niets tot de top behoort en dit soort sessie-achtige optredens moeiteloos invult met creatieve concepten en inventieve truukjes op zijn drumstel.

Juans setup
Juan heeft verschillende endorsements. Hij bespeelt Sonor drums (Sonor Delight), Paiste bekkens en heeft zijn eigen Pro Mark (739) signature series stokken.

Sonor Delight

trommels

vellen

22" Kick

Powerstroke

14" Snare

RMV

10" Junglesnare

Sonor (Remo)

6" Rock Tom

Ambassador (coated)

12" Tom

Ambassador

14" Tom

RMV

16" Floor

RMV


Paiste Cymbals
18" Dark Energy Crash
14" Innovation Heavy Hi-Hat
8" EFX Cymbal
6" Cup chime
20" Medium Ride Traditionals
18" 2000 Reflector Thin China
8" Dark Energy Splash


Stokken
Pro Mark 739 'Juan van Emmerloot' signature series.

drummer links