Videopreview Van Merwijks Music Machine 2009

Latin Soul & Boogaloo swingt de pan uit

On Stage 19-02-2009 21:15

De jaarlijkse februaritour van Van Merwijks Music Machine loopt alweer bijna ten einde. De unieke groep speelt nog op 20 februari bij het Institute of Social Studies in Den Haag en 22 februari in de De Harmonie in Leeuwarden. Als vooraankondiging voor het uitgebreide verslag laten we je de band alvast zichzelf voorstellen en om je nog snel overstag te laten gaan een van de laatste concerten te bezoeken.

Later zullen we op Slagwerkwereld.com uitgebreid verslag doen van VMMM 2009 met veel foto's en natuurlijk een aantal video's. Dit jaar speelt de Music Machine muziek zoals die in de jaren '60 en '70 gespeeld werd in Spanish Harlem, een latinowijk in New York. Rechtstreeks uit de tijd van de Boogaloo en Latin Soul geeft de band een eigentijdse interpretatie van de bekendste Latin Soul en Boogaloo hits.

Uit de enthousiaste reacties op gastenboek op lucasvanmerwijk.nl blijkt dat een show van VMMM niet alleen staat voor goede muziek, maar ook voor de belangrijke keuzes in het leven:

"Het was weer fantastisch in het BIMhuis woensdag. We hebben weéér genoten. Jullie vinden elkaar duidelijk aardig. En je dochter was ook prachtig. Lekker meegetrommeld met jou en Roberto. Onze zoon weet het nu zeker, hij wordt drummer. "

Bekijk hier de band die bestaat uit:

  • Lucas van Merwijk - Drums
  • Roberto Vizcaino (Cuba) - Percussion
  • Gianna Tam - Vocals & Percussion
  • Rik Mol - Trumpet
  • Jeroen Vierdag - Bass / Baby bass
  • Marc Bischoff - Piano

    video player


    Van Merwijk bracht recentelijk twee dvd's uit van de eerdere edities van de Music Machine. Deze kun je direct kopen op Drummerszone.com:

  • zoeken
    zoeken