Jojo Mayer video's Drummer Live! 2008
Magische clinic van muzikaal onuitputtelijke drummer
On Stage 16-11-2008 23:03
Jojo Mayer was de een na laatste artiest op de eerste dag van Drummer Live! 2008. De van oorsprong Zwitserse drummer leeft en werkt al jarenlang in New York. Als drummer en muzikant is hij misschien een van de beste clinicians die er op dit moment zijn. Zijn dvd 'Secret Weapons for the Modern Drummer' uit 2007 is bij Hudson Music een van de meest verkochte aller tijden. Behalve zijn drum- en producerwerk speelde hij vele albums en tracks in voor verschillende artiesten. Tegenwoordig zien en horen we het meest van hem als drummer en via zijn band Nerve.In 1998 richtte Jojo zijn vernieuwende project Nerve op. Behalve de creatieve opzet van de band heeft het gezelschap ook een van de beste bio's die er zijn. Een klein stukje eruit kunnen we je niet onthouden:
"By cross-pollinating dj culture with the syntax of jazz interaction and utilizing sound processing techniques [...] Nerve has been formulating a highly skilled, kinetic and dynamic hybrid of improvisational performed music [...]"

De band heeft een unieke opzet waarvoor steeds andere muzikanten uitgenodigd worden. Door de jaren heen speelde Nerve onder andere met Vernon Reid, Zach Danziger, zeer veel verschillende MCs en zelfs een tapdanser.

Maar Jojo heeft de afgelopen jaren al de meest uiteenlopende dingen gedaan. Behalve de lengte van zijn CV springt een aantal referenties eruit vanwege het unieke karakter. Zo speelde hij met het Vienna Art Orchestra en het Intergalactic Maiden Ballet, speelde op het Modern Drummer Festival Weekend, deed enkele NAMM shows, The Buddy Rich Memorial Scholarship en was hij zelfs acteur in tv-commercials. Meest opvallend zijn wellicht zijn optredens als goochelaar; Jojo is in zijn eigen woorden een 'enthusiastic hobby magician'. Wij kunnen je zonder probleem melden dat zijn goochelniveau ver boven hobbyniveau ligt.

Jojo op Drummer Live! 2008
Een clinic van Jojo is elke keer weer een nieuwe ervaring. Behalve zijn unieke stijl van spelen, zijn eigen grooves en muzikale verhaal heeft hij ook 'de gave' om je elke keer 100 procent mee te nemen in zijn spel. Mede dankzij zijn onnavolgbare -tot op extreem niveau- ontwikkelde techniek, maar ook omdat zijn muzikale vocabulaire onuitputtelijk lijkt. Jojo is een van die artiesten die het beroep Drummer overstijgen. Zijn werk met brushes en drumsticks vult hij aan met eigen composities, soundscapes en performance. Op alle fronten is het professioneel en indrukwekkend. Als zijn laptop dan tijdens de clinic van een flight case valt ben je bijna opgelucht dat ook Jojo een 'gewone' drummer is. Zijn spel leed er niet onder. Dat was natuurlijk flawless en inspirational.

Jojo Mayer is endorser van Sonor drums, Sabian cymbals, Vic Firth drumsticks en Remo drumheads.

Onderstaand vind je drie video's van de clinic van Jojo Mayer op Drummer Live! 2008. Meer foto's van de clinic kun je bekijken in het fotoalbum op zijn artist page.
Direct naar Jojo's Drummer Live! fotoalbum

video player
drummer links