Nieuwe drummer voor Detonation
Michiel van der Plicht volgt Thomas Kalksma op
On Stage 14-10-2008 11:10
Michiel van der Plicht, bekend van Katafalk, Prostitute Disfigurement en Toxocara, is de nieuwe drummer van Detonation.De afgelopen tijd zat Michiel al als sessiedrummer achter de trommels bij de live shows van de band, maar voortaan speelt Michiel als vast bandlid mee.

Michiel, hoe ken je de mannen van Detonation?
"Ik ken ze al een tijdje, we hebben een keer 't podium gedeeld en ik kwam ze af en toe tegen hier en daar. Eigenlijk kende ik ze alleen van hallo en proost."

Heb je auditie moeten doen?

"Ik kreeg een mailtje dat ze een drummer zochten en vroegen mij of ik interesse had. Ik had het destijds erg druk dus heb toen met ze afgesproken dat ik als sessiedrummer wel de shows wilde doen zolang ze geen geschikte vaste drummer hadden gevonden. Dat vonden ze ok dus kwam ik vervolgens een paar keer om te repeteren voor de shows. Vanaf dat punt wilden ze niks anders meer haha!"

Waren er nog andere gegadigden om Thomas Kalksma bij Detonation op te volgen?

"Ik heb van de band gehoord dat ze een aantal drummers op auditie hebben gehad maar die toch niet goed bevielen. Wie en waarom dat niet goed beviel weet ik niet."

Waarin verschilt jouw speelstijl met die van Detonation's vorige drummer?

"Ik ben denk ik een ander soort drummer ben. Ik wil alles kunnen op een drumstel. Van a tot z. Ik merk bij de set die we live doen dat ik 't zelf heel anders zou opvullen. Ik denk vooral afwisselder. Op de agressieve stukken agressievere dingen spelen en technische stukken uitdagender benaderen. Ik probeer zo breed mogelijk mijn partijen te bedenken over de gitaarriffs maar wel zo dat 't het gaafst klinkt en vooral groove heeft."

Waarin ligt voor jou de grootste uitdaging van spelen in deze - voor jou nieuwe - band?

"Ik heb gemerkt dat Detonation een stap vooruit wil gaan doen op alle vlakken. Dat is wat ik zoek, vooruitgang. Ik wil gemotiveerde muzikanten om me heen hebben die niet stil blijven staan."

Jij woont in Groningen toch? Detonation komt uit Zeist/Utrecht. Hoe lossen jullie die afstand op?

"Nederland is klein, ik ben gewend om t hele land door te reizen voor bands dus dat is geen probleem. Zolang de kosten gedekt zijn en dus niet alles op mijn rekening komt vind ik t ok om te reizen."

Wat zijn jullie plannen voor de nabije toekomst?

"Detonation heeft aardig wat shows gepland staan. Daarnaast is de groep bezig met het schrijven van nummers voor een nieuwe cd. Voor mij de grootste uitdaging want daarbij kan ik mijn eigen partijen spelen en hoef ik niet meer dingen te kopieren van de oudere nummers."

Je speelt daarnaast in Toxocara en doet sessieklussen. Kun je daar wat meer over vertellen?

"Soms is het gewoon een invalklus, soms gaat het om bands die geen drummer hebben maar niet stil willen staan, of bands of projecten die een cd willen opnemen met mij achter de drumkit. Ik denk dat een sterk punt van mij is is dat ik erg snel nummers kan leren; ik onthoud snel en makkelijk veel nummers. Wie me wil inhuren, kan contact opnemen via michiel@toxocara.com of via myspace."

drummer links