Derico Watson video's Drummer Live!
Een inspirerende en groovende clinic
On Stage 27-08-2008 01:14
De derde artiest die op Drummer Live! 2008 verscheen was Derico Watson. Een drummer met een geweldige persoonlijkheid en een groove die er niet om liegt. Derico Watson is een man die muzikaal veel heeft gedaan, maar in zijn leven ook een aantal tegenslagen heeft moeten verwerken. Misschien is hij zelfs de enige drummer met MS die de top heeft gehaald, er blijft, en iedereen laat weten dat persoonlijkheid boven alles staat, zelfs boven drummen.Als we zijn spel moeten samenvatten in een zin, dan is Derico een 'groover'. Maar tijdens Drummer Live! liet hij zien dat hij van meerdere markten thuis is. Behalve zijn groove is hij een inventieve drummer die met een ongelooflijke lading techniek dingen doet die bijna niet te volgen zijn.

Over Derico
Derico Watson komt uit Muskegon (Michigan) en begon met spelen op zijn 6e jaar. Hij speelde al snel in de kerk van zijn grootmoeder en Derico heeft goede herinneringen aan die periode: "I always liked to play to my grandmother's records using Quaker Oats boxes, coffee cans, you name it. I was told then that I had a natural talent gift from God."

Tijdens zijn clinic liet hij zien dat een groove niet alleen een groove hoeft te zijn. Zijn vrije spel heeft een eigen Derico-stempel die uniek is. Hij verteld zijn verhaal vanuit de groove. Ondertussen neemt hij uitstapjes die met kracht, creativiteit en een grote lading techniek laten zien dat hij van alle markten thuis is; van jazz tot breakbeat.

Tegenwoordig heeft hij als thuisbasis Nashville gekozen waar hij veel speelt en sessiewerk doet. Derico tourde en nam platen op voor onder andere Victor Wooten Band, Stacie Orrico, Felix Pastorius (een van de tweelingzonen van Jaco Pastorius) en zijn Derico Watson Group, waarmee hij te zien was bij James Brown, Spyro Gyra, Nelson Rangell and Earth, Wind & Fire. Derico is een clinician voor Premier Percussion, Sabian Cymbals, Vic Firth Drumsticks en Aquarian Drum Heads.

Voor Slagwerkwereld.com hebben we maar liefst zeven video's van Derico's clinic gemaakt op Drummer Live! 2008. Hieronder vindt je een opsomming van de video's die je onder de MEDIA-tab terug vindt. Ook vind je een persoonlijke les van deze drummers waarin hij de vier waarden uitlegt van waaruit hij werkt.

De video's
  1. Opening van de clinic op Drummer Live! 2008
  2. Eerste solo
  3. Meer solo en grooves
  4. Van uptempo naar een bijna Gadd-achtige groove
  5. "When the light gets darker, the sticks get brighter!"
    Derico demonstreert de nieuwe Vic Firth Sticks die licht geven.
  6. Derico's vier ultieme waarden
  7. een fragment van het nummer Six on Seven

Derico's Drummer Live! 2008 fotoalbum
Enkele foto's van het optreden zijn bijgevoegd bij dit artikel. Je vindt veel meer foto's in:
Derico Watson Drummer Live 2008! fotoalbum

drummer links