Ray Luzier videos Drummer Live!
Een razendsnelle 2008-verjaardagsclinic
On Stage 18-08-2008 02:52
Ray Luzier is snel, de drummer van KoRn, en speelde als tweede artiest op Drummer Live! 2008. Samen met basvirtuoos Billy Sheehan speelde hij in tempo's die je bijna niet kunt voorstellen. Zelfs tijdens het maken van de videos hadden onze computers moeite met de weergave van de snelheden die deze drummer haalt! Behalve Rays onnavolgbare snelheden was dit niet alleen een van de snelste optredens tijdens het Engelse drumfestival, maar ook een van de meest complexe. Samen met Sheehan liet Luzier zien dat uptempo nog steeds cool, mooi en spectaculair kan zijn.Ray Luzier
De Amerikaanse drummer die na Young Drummer of The Year Award-winnaar George Barnett het podium beklom heeft een mooie staat van dienst. Enkele referenties van de speedmaster zijn zijn optredens bij de Tonight Show, zijn werk met Tracy G en Goaded en zijn optreden op PASIC. Hij speelde van 1997 tot en met 2005 in de band van David Lee "Diamond Dave" Roth, waarbij hij op twee albums te horen is. Tegenwoordig is hij de drummer van KoRn, waar hij al uitvoerig mee tourde. In 2009 komt het negende studioalbum uit van de band waarvoor Ray de drumpartijen zal inspelen. Het album wordt geproduceerd door Ross Robinson die ook de productie van de eerste twee KoRnalbums voor zijn rekening nam.

Voor een drummer die opgroeide op een boerderij in West Newton (Pittsburgh, PA), heeft Ray Luzier het inmiddels dus ver geschopt. De 'Powerhouse rock drummer', zoals hij bekend staat, liet op Drummer Live! 2008 zien dat hij toch meer in zijn mars heeft dan alleen dat. Met zijn subtiele maar harde techniek toonde hij aan dat met genoeg vaardigheden hoge snelheden totaal geen probleem hoeven te zijn. Bekijk deze super duoperformance met Billy Sheehan in de videos bij dit artikel. En op Drummer Live! kreeg dit snelheidsmonster nog eens extra aandacht omdat hij op de dag van zijn clinic jarig was. In de laatste video bij dit artikel zie je hoe hij toegezongen wordt door het publiek.

Een kleine selectie waarop Ray Luzier te horen is:

2003: David Lee Roth 'Diamond Dave'
2005: Billy Sheehan 'Cosmic Troubadour'
2005: Goaded of Tarcy G's band Goaded
2008: Billy Sheehans nieuwe album 'Holy Cow' (releasedatum: eind 2008)
2009: Negende KoRnalbum (opnames in november 2008)

Videos Drummer Live! 2008
We hebben niet minder dan zes videos voor je samengesteld, inclusief Rays introductie en als afsluiter het publiek bij Drummer Live! dat Happy Birthday voor Ray zingt.
(Klik de MEDIA-tab om alle videos te bekijken)

Deel I: introductie van de clinic en Billy Sheehan als stagepartner
Deel II: up tempo songs en op hoge snelheden groovend met Billy Sheehan
Deel III: Openend met Billy Sheehan waarna een knallende drum solo volgt
Deel IV: bekijk Rays hoge snelheden en zijn double bass skills
Deel V: Meer, meer en meer solos van Ray...
Deel VI: The Birthday Final met Billy Sheehan. Aan het eind van de video zingt het publiek Happy Birthday voor Ray

Rays Drummer Live! 2008 Fotoalbum
Enkele foto's van het optreden zijn bijgevoegd bij dit artikel. Je vindt veel meer foto's in:
Ray Luziers Drummer Live 2008! fotoalbum

Op de website van www.hallleonard.com kun je de eerste instructie-DVD van Ray Luzier kopen. Deze kwam uit in 2005 en heet 'Double Bass Techniques, Hand and Foot Coordination, Drum Fills and Warm-Up Exercises'.
drummer links