George Barnett video's Drummer Live!
Young Drummer of the Year opent Drummer magazine festival
On Stage 21-07-2008 22:09
Drummer Live! is inmiddels een van de grootste drumfestivals in Europa. Niet alleen had het evenement dit jaar een van de mooiste line-ups denkbaar, maar het vijf daagse muziek-evenement is dit jaar ook behoorlijk gegroeid. Slagwerkwereld.com was aanwezig en doet per artiest verslag van de drummers die gedurende twee dagen het podium beklommen op 14 en 15 juni 2008. We starten de serie met George Barnett: de winnaar van de 'MikeDolbear.com 2008 Young Drummer of the Year Award'.Met zijn 16 jaar toonde deze jonge drummer zich tijdens zijn clinic al een veelbelovend artiest. Hij liet zien dat hij graag verschillende stijlen speelt en liet die goed uit de verf komen. Met 100% overgave, verzegeld van op elkaar afgestemde samples, speelde hij een show van 20 minuten en boeide het eerste publiek van het weekend direct. Bewonderenswaardig als je naar de leeftijd van dit jonge talent kijkt. Zeker omdat hij meer stijlen liet langskomen dan elke andere drummer op het festival. Hij nam het publiek mee in een drummers-medley van jazz tot pop en rock, en liet zelfs wat jaren '80 disco- en bigbandmuziek horen. Bijna vanzelfsprekend eindigde zijn show in een drumsolo waarover je zelf een oordeel mag vellen in de video bij dit artikel.

Je kunt drie video's van George bekijken op de MEDIA-tab bij dit artikel.
Meer foto's vind je natuurlijk in het fotoalbum op zijn artistpage.

Mikedolbear.com Young Drummer of the Year Award
De Engelse website Mikedolbear.com looft ieder jaar een prijs uit gedurende haar Young Drummer of the Year-wedstrijd. De prijs is een optreden op het festival Drummer Live!, georganiseerd door het Engelse Drummer magazine.

Andere finalisten van de wedstrijd dit jaar waren:
Joshua Law, Scott Chapman, Dexter Hercules, Bo Morgan, Ben Williams, Cornel Hrisca-Munn, James Macrae, Segun Akinola, Richard Rayner, Harpal Mudhar (2006 winnaar), Grant Kershaw.
drummer links