Finale Roland V-Drums Contest 2008
Video's finalisten online
On Stage 09-06-2008 11:56
Op 27 april 2008 vond de Nederlandse finale plaats van de Roland V-drum Contest. De kleine zaal van 013 in Tilburg was afgeladen met drumliefhebbers, muzikanten, familieleden van de finalisten en natuurlijk de finalisten zelf. Het was buiten een bloedhete dag, maar binnen werd deze zondagmiddag zoniet nog heter van het spectaculaire talent dat de vijf finalisten op het podium lieten zien.Slagwerkwereld.com was bij de finale aanwezig en legde de finalisten vast op foto n video. Je kunt niet minder dan 16 video's bekijken van de finalisten, drie van elke drummer en natuurlijk een spannende van de prijsuitreiking. Op de fotopagina vind je veel foto's van de deelnemers. En iedere drummer heeft natuurlijk zijn eigen fotoboek op zijn Artist Page.

De uitslag is natuurlijk al lang bekend, maar dat maakt de video's niet minder spectaculair. Bekijk ze allemaal op de videopagina van dit artikel en laat je verbazen door de vaardigheden van alle finalisten. In volgorde van optreden waren dit: Christopher Verweij, Duncan Carter, Maikel Roethof, Rick van Wort en als laatste Joris Ramm.

De winnaars
  1. Rick van Wort
  2. Duncan Carter
  3. Joris Ramm

Elk van de winnaars kreeg een levenslang abonnement op Slagwerkkrant en een dozijn Vic Firth stokken. Joris Ramm kreeg daarbij een SPD-S sampling pad, Duncan Carter mocht de Roland TD-9KX mee naar huis nemen en winnaar Rick van Wort kreeg in drie dozen de meest vermaarde drumkit uit de Roland-catalogus uitegreikt: de TD-20K.

De jury bestond uit: Christophe Cools (Roland), Dennis Boxem (Slagwerkkrant) Igor Hobus (De Heideroosjes), Stephen van Haestregt (Within Temptation), Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Roland-drummer Michael Schack.

Reacties van de finalisten

Rick van Wort (winnaar)

"Het was een heerlijke middag in Tilburg. Er was veel spanning maar veel respect bij de deelnemers onderling. De zaal was goed vol, dat gaf een heerlijk gevoel. Ik speel wekelijks met bandjes dus het podium is geen onbekend terrein. Sterker nog, misschien wel mijn thuis, dr voel ik me goed! Dat lukte, het was Funky, dat vind ik gewoon lekker! We hadden er allemaal zin in en wie er zou winnen wisten we allemaal niet. Het boeide ook niet zoveel, we hadden er een paar toffe drummaten bij! Dt was vet!

Natuurlijk moet ik toegeven dat die prijs je wel iets doet je krijgt hem toegekend door een vakjury en het is een mooie kit, dat doet je wat. Maar aan de andere kant, is de titel wel een beetje wankel: "Beste V-drummer NL". Toch niet iedere Nederlandse drummer deed mee?! Maar houd me in de gaten! Want ik ben niet van plan underdog te blijven. Ik zal vechten voor de top!"

Duncan Carter (2e plaats)

"Het was en is een hele eer om uit alle inzendingen voor de Roland V-Drums Contest in de finale te hebben gestaan. Ik ben een met hart en ziel gedreven hobbydrummer en het was een uitdaging om mijn niveau met anderen te kunnen meten. Ik heb er heel veel tijd en energie ingestopt om mijn beste kunnen te laten zien. Het was gaaf om als drummer ook eens in de spotlight te staan en mij te presenteren met mijn heartbeat voor hiphop, Drum 'n' Bass, fusion en hard grooving old school style; het was echt vet kicken!

De concurrentie was zeer groot en het niveau erg hoog. En ja, dan verwacht je zeker niet dat je nog in de prijzen zult vallen. Ik ben zeer tevreden met mijn tweede plaats; eigen vond ik alle finalisten verdiende winnaars.

Ik heb respect voor deze relaxte gasten en vind ze echt superdrummers; ze behoren nu tot mijn drumhelden. Ik roep alle drummers op om aan volgende V-Drums Contest mee te doen. Het is echt een geweldige ervaring om mee te maken, no matter what!

Drumz en tot ltrz,
Duncan Carter"

Christopher Verweij

"Ik vond het uberhaupt verassend dat ik eerste was geworden in de eerste halve finale in Musicon in Den Haag. Het was tof om zoveel drumtalent te mogen bewonderen van allerlei leeftijden, alhoewel de mensen in de finale (op een na) maar weinig verschilden qua leeftijd. Dat was echt wonderbaarlijk.

Ik vond het moeilijk een keuze te maken wie nou de beste was. Het heeft natuurlijk erg met je eigen smaak te maken. De een is bijvoorbeeld een groover, de ander een virtuoos of beide. Er heerste een uiterst relaxte sfeer onder ons finalisten. Het was bijzonder leerzaam en een goede kans voor talent om jezelf eens te laten zien."

Maikel Roethof

"Zelf vond ik de dag van de finale echt een topdag!. Wij (de finalisten) hadden onderling al zoiets dat we allemaal even goed waren, en dat we gewoon lekker gingen spelen en zien wie de Big One zou krijgen. Naar mijn idee was er totaal geen afgunst onderling. Het contact tussen alle finalisten was gewoon super! We hebben heel veel lol gehad, en natuurlijk naar elkaars show gekeken. Het leek alsof we elkaar al jaren lang kenden en alsof we goeie vrienden waren.

Zelf ben ik heel erg blij met deze ervaring. Het resultaat dat ik behaald heb en met de mensen die ik door de contest heb leren kennen! Daardoor had ik ook het gevoel dat het geen contest meer was, maar dat je gewoon 'je ding ging doen' en kijken naar je 'vrienden' waarmee je in de finale was beland.

Ook ben ik door deze contest in een hele leuke, goeie band heet gekomen! (Hurricane Joy: www.hurricanejoy.com.) Dus eigenlijk heb ik toch wel een beetje de eerste prijs gewonnen, haha! Maar als het aan mij ligt gaan we snel weer eens afspreken en weer lekker spelen! Ook wil ik bij deze de mensen van Slagwerkkrant, de mensen van Roland V-drums (met name Michael Schack en Christophe Cools) en Vic Firth bedanken voor de super gave contest. Daarnaast wil ik ook mijn familie en vrienden bedanken voor de support en alle energie die ze in mij steken voor mijn drummen!

Drums For Life!!"
drummer links