Bruno Meeus begeleidt naakt Abattoir Fermé
Theater met een speelse ondertoon
On Stage 04-06-2008 11:57
Op 28 en 29 mei 2008 speelde in Theater Kikker, als onderdeel van het Utrechtse Festival aan de Werf, het Belgisch theatercollectief Abattoir Fermé haar nieuwste voorstelling 'Hard Boiled'. Begeleid door de band Capsule, waarin Bruno Meeus de drums voor zijn rekening neemt, zagen we een meer dan verassende voorstelling waarin vrijwel alle aspecten tussen leven en dood in een dik uur ruimschoots aan bod kwamen.Bruno Meeus, die onlangs zijn nieuwe drumboek 'Dia Meters' uitbracht, zit sinds 2004 bij Capsule. Over de muziek die de band speelt tijdens de voorstelling zegt Bruno lachend: "Een omschrijving van de muziek? Noem het maar Eclectische Horror Funk. Dat omschrijft het wel het best!"

De voorstelling laat de hoofdrolspeelster in een razend muzikaal tempo verschillende wegen des levens doorlopen. "Het levensverhaal van een vrouw in een maalstroom van klanken en visuele prikkels, " zoals het stuk omschreven wordt in de aankondiging. De klanken van Capsule passen uitmuntend bij de show, en Bruno's rake drumwerk is toegespitst op wat er op het podium gebeurt. De band ondersteunt de voorstelling met sterke muzikale thema's die uiteen lopen van neerslachtigheid tot aan bijna catchy vrolijke deuntjes. Zangeres Florence Henry over de muzikale opgaaf: "We hebben n nummer -dat eigenlijk het doorlopend thema is - moeten uitrekken tot 40 minuten. Dat was wel een hele opgaaf!" Dat Capsule daar een goed resultaat van heeft gemaakt is duidelijk: de voorstelling is een unieke, en met grote regelmaat een grappige ervaring. Zowel om te zien n te horen.

De fotoserie van de voorstelling is te zien onder de IMG-tab. Mooie beelden van een goed, onderhoudend en zinneprikkelend stuk, dat meer dan genoeg aan de fantasie overlaat.

'Hard Boiled' van Abattoir Ferm is volgens haar website nog op 27 juni te zien tijdens de Dijlefeesten Deflux in KC nOna in Mechelen.

De bandleden van Capsule zijn:
Bruno Meeus: drums
Florence Henry: vocals, sampler
Griet van Nieuwenborgh: organ
Roos Janssens: tenorsax, baritonsax
Rose van de Leest: vocals
Saar van de Leest: vocals, synthesizer, clarinet
Stefaan Blancke: trombone, sopraansax
Tom Doof: basgitaar
drummer links