Clinic Juan van Emmerloot
Muziekhandel Theo Steenbeek, 22 april 2008
On Stage 14-05-2008 14:36
Op dinsdag 22 april 2008 gaf Slagwerkwereld.com-endorser Juan van Emmerloot een drumclinic bij Muziekhandel Theo Steenbeek in Nijkerk. Medewerker Jelle Kortes doet verslag voor Slagwerkwereld.com van de clinic die plaatsvond op het podium in de winkel.Op 22 april was het de beurt aan Juan van Emmerloot om aan te sluiten in de lange rij drummers die al een clinic hebben gegeven bij Muziekhandel Theo Steenbeek. Om 16.30 was Juan aanwezig waarna er kon worden opgebouwd, gegeten en gesoundcheckt. Voor het geluid was deze keer een team van mGmusic ingehuurd.

Klokslag 20.01 begon Juan, overigens een zeer sympathiek mens, aan zijn clinic. Nagenoeg alles kwam aan bod tijdens zijn clinic. Hij opende met een warming up Daarna ging hij onder andere nog in op wat een goede “groove” nu eigenlijk is, gaf hij een solo met mallets (voor de gelegenheid Galvani genoemd) en speelde hij nog een paar stukken mee met een sequencer.

Na de korte pauze werden de aanwezigen nog getracteerd op enkele technische hoogstandjes en de uitleg met welke setup Juan speelt en waarom hij een opvallende volgorde hanteert in de opstelling van zijn trommels. Veel vragen werden door hem beantwoord met smakelijke anekdotes. Juan had nog zeker een uur kunnen doorgaan, maar om 22.30 uur was het echt tijd om te stoppen.

Juan verzorgde een zeer leerzame en vermakelijke avond. Met dank aan de jongens van mGmusic voor het geweldige geluid.

door: Jelle Kortes

Find the beat... bij Muziekhandel Theo Steenbeek
drummer links