Succesvolle eerste editie IPE Championships
DrumSpirit, Unik Star en Edelweiss winnaars
On Stage 11-04-2008 09:57
De eerste editie van de IPE Championships, die zondag 30 maart werd gehouden in het Belgische Wevelgem, was een groot succes. Een stampvolle tribune van Evenementenhal De Schelp reageerde enthousiast op de optredens van de Europese en Amerikaanse percussion ensembles. Winnaars werden DrumSpirit, Unik Star en Edelweiss.DrumSpirit zet hun zegetocht voort in de Europese indoor competitie. Zonder problemen sleepte de groep uit Dadizele de European Marching Percussion Class titel binnen. In de International Marching Percussion Class won het Franse Unik Star van Southern Aurora en Legion Star. Edelweiss bleef Premier en The Marching Drums voor en werd kampioen in de Concert Class. In totaal verschenen vijftien units op de vloer. Erwin van Gemert van Indoor Percussion Europe:
"Het was fantastisch om te zien hoe 1000 man publiek speciaal kwam voor de percussion optredens. De sfeer was echt fantastisch, en we hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen. Het was blijkbaar een schot in de roos."

Vooral bij de optredens van Matrix en Father Ryan uit de Verenigde Staten en Top Secret uit Zwitserland ging het publiek uit z'n dak. Father Ryan maakte er zelfs een complete theatershow van, compleet met sumoworstelaars, fietsen en een stierenvechter.

Bekijk hieronder de promo die Indoor Percussion Europe maakte van het evenement. Meer foto's, video's en de volledige uitslagen zijn te vinden op www.indoorpercussioneurope.org.

IPE Promo 2008