Video's Musikmesse Frankfurt 2008
Selvaganesh, Diaz, Verdonk & Fermie
On Stage 26-03-2008 00:52
Van 12 tot en met 15 maart 2008 vond de Musikmesse in Frankfurt weer plaats. Het was een van de meest succesvolle in de geschiedenis van de grootste muziekbeurs in Europa. Met maar liefst 112.000 bezoekers uit 126 landen haalde de beurs een nieuw record. Ook de 1.652 stands van bedrijven en merken uit 47 verschillende landen was een nieuw hoogtepunt. Slagwerkwereld.com kwam enkele oudgedienden tegen die we op film moesten vastleggen voor de website.De eerste artiest was Selvaganesh, de meesterspeler op de Indiase kanjira die we in 2007 tijdens The Big Bang leerden kennen. Tijdens het tweejaarlijks reizend slagwerkfestival stal hij elke avond de show als lid van het World Drummers Ensemble XL. Op de Messe trok hij het passerende publiek net zo makkelijk naar zich toe.

Vinayakram Selvaganesh gaf samen met bassist Jonas Hellborg enkele dagen optredens in de stand van het gitaarmerk Warwick. Hellborg is geen kleine naam. Hij speelde -overigens samen met Selvaganesh- in John McLaughlins Mahavishnu Orchestra en speelde met slagwerkers als Billy Cobham, Trilok Gurtu, Tony Williams, Glen Velez (ook bekend van The Big Bang 2007) en Ginger Baker.

Selvaganesh & Jonas Hellborg


Martin Verdonk, Jesus Diaz en Bart Fermie
In de Pearlstand was het dagenlang een feest van optredens van uiteenlopende artiesten. Op vrijdag zagen we meerdere malen het trio 'Verdonk, Diaz & Fermie' in de glazen studio spelen. De percussionisten gaven gedurende de hele dag ook individuele clinics. Bart Fermie demonstreerde onder andere hoe je snel met zelfgespeelde samples een nummer kunt componeren. Bekijk hieronder een van de video's van onze Slagwerkwereld.com-endorser en zijn twee vrienden Jesus Diaz en Bart Fermie.
Op hun artistpages vind je meer video's van hun performances met solo's van de percussionisten.

Martin Verdonk, Jesus Diaz en Bart Fermie
drummer links