Sensuàl presenteert nieuw album met verve
'Salve' release van de maand Slagwerkwereld.com
On Stage 13-01-2008 22:22
Met gastbijdragen van onder andere Anton Goudsmit, Eric Vloeimans, Tom Beek, Lilian Vieira en Rob van de Wouw, heeft de Nederlandse band Sensuàl met haar nieuwe album 'Salve' een juweel van een opvolger van het debuut 'Acústico' afgeleverd. De band presenteerde de nieuwe cd op 10 januari 2008 in de Sugar Factory in Amsterdam, en liet het publiek zien dat het live gegroeid is en klaar voor de grotere zalen en festivals dit jaar.De bezetting van de band is nog steeds dezelfde met Jasper van Hulten op drums en Gijs Anders van Straalen op percussie. Alhoewel alle bandleden veel activiteiten hebben met andere artiesten als Eric Vloeimans, Wouter Hamel en Giovanca, klinkt de band als een hechte groep die de nummers van de hand van zangeres Eva Kieboom en toetsenist Emiel van Rijthoven met warme overtuiging speelt.

Slagwerkwereld.com was aanwezig bij de presentatie waarvan je de video's kunt bekijken onder de Media-tab. Je ziet verschillende opnames van Jasper en Gijs die nummers begeleiden maar ook samen nog even geweldig slagwerkgeweld vertonen in Flying High, de cover-hit van de band van Janis Ian.

Met deze tweede cd bevestigt Sensul haar bestaan definitief. De band weet op het 11 nummers tellende 'Salve' van O Desejo tot aan Bola de Neve (met Eric Vloeimans op trompet) met elk nummer verrassend uit de hoek te komen. De diversiteit aan grooves is net zo groot als het album intens, maar ook dansbaar is. Zeker voor slagwerkers is het een belangrijk muzikaal document omdat de drums en percussie bijzonder goed uit de verf komen in deze productie. Misschien een duidelijk gegeven, gezien de stijl van de band, maar reden genoeg om eens dieper in het werk te duiken van percussionist Gijs Anders van Straalen en drummer Jasper van Hulten.

Samples beluisteren en bestellen
Je kunt 'Salve' en 'Acstico' beluisteren via de releaselinks onder het artikel. Je vind daar ook directe links om de cd's te bestellen.

Facts
  • Gijs Anders van Straalen is onder andere te horen op albums van Wouter Hamel, Benny Sings en op het in maart uitkomende debuutalbum van zangeres Giovanca Ostiana.
  • Jasper van Hulten kun je onder andere horen op het magnifieke album 'Gatecrashing' van Eric Vloeimans.
  • Beide slagwerkers gaan eerdaags op tour met Wouter Hamel in Japan.
drummer links