Billy Johnson interview + video's
'Learn to love the groove!'
On Stage 06-11-2007 01:45
Gedurende september-oktober 2007 tourde de Amerikaanse artieste Rose Ann Dimalanta (Rad.) door Europa met haar latin-funk project Rad. Haar livedrummer is niemand minder dan voormalig Santana bandlid Billy Johnson, en de rest van de band behoort net zo goed tot de top van de wereld. Slagwerkwereld.com deed een video-interview met de drummer, waarin vrijwel elk aspect van drummen aan bod kwam, maar steeds terugvoerde naar de basis: the groove.Naast Billy en Rad. zelf bestond de band uit grootheden Ray Obiedo op gitaar, Eric Leeds op saxofoon, en de uit Nederland afkomstige bassist Marc van Wageningen. Een line-up die er niet om liegt, want deze artiesten spelen en speelden onder andere met Tower of Power, Prince zijn New Power Generation, George Benson en in de band van Sheila E.

Leuk detail van de band: bassist Marc van Wageningen stond na 27 jaar afwezigheid voor het eerst weer op een Nederlands podium. Marc is ook de broer van drummer Paul van Wageningen, die op de laatste solo-cd 'Old School New Sound' van Slagwerkwereld.com-endorser Martin Verdonk te horen is.

Rad. - een korte bio
Rose Ann Dimalanta (Rad.) groeide op in de Bay Area in San Francisco. In 1991 verhuisd ze naar Europa en start haar solo carriere onder de naam Rad. Met haar man en producer Michael Kirsch leverde ze al verschillende soloalbums af. 'Radified' is haar eerste solo project dat hoge ogen scoort in 1992. Tussendoor tourt ze in 2003/2004 'gewoon' nog even bijna een jaar met Prince in zijn New Power Generation band. Haar laatste album 'East Babe' (2007) wordt release van de maand op Slagwerkwereld.com. Op dit album worden de nummers ingespeeld door niemand minder dan John Blackwell en David Garibaldi.

Billy Johnson video interview
Haar live drummer is ex-Patti LaBelle en Santana drummer Billy Johnson. Billy (Pearl en Paiste endorser) is een van de meest steady groovende drummers uit de Bay Area en wordt veel gevraagd voor sessiewerk en tours. In het interview praat hij uitgebreid over zijn perspectief op muziek, en legt hij bijzonder goed uit wat bij bedoelt met keeping it together en playing with the team.

Billy is geen kleine jongen. Carlos Santana vroeg hem meerdere malen terug voor tours en optredens. In 1990 al, tourde hij een jaar met een van de meest succesvolle gitaristen van de wereld. Na nog een tour in 1994, wordt Billy opgeroepen om de openingstrack van het Grammy-winnende album 'Supernatural' opnieuw van een drumpartij te voorzien. In een klassieke one taker staat Billy na twee uur gewoon weer buiten, de klus geklaard!


In het interview gaan we in een kleine 20 minuten met Billy langs alle essentile momenten in zijn carriere tot nu toe. Een ervaren en bijzondere artiest, die weet wat hij moet doen - n zijn grenzen kent!

Klik op de mediatab om het hele interview met Billy Johnson te zien en/of te beluisteren. Uiteraard hebben we ook weer genoeg foto's genomen om je een avondje zoet te houden! Bekijk ook de fotoboeken van:

  • Billy Johnson
  • Rad.
  • Ray Obiedo
  • Marc van Wageningen
  • Eric Leeds
  • drummer links