Drums United bij 50 jaar Wilde Ganzen
Een slagwerksamenvatting van de jubileumuitzending
On Stage 10-07-2007 14:45
Op zondag 8 juli was Drums United te zien bij het 50-jarig jubileumfeest van de Wilde Ganzen op Nederland 2. Tijdens de uitzending van IKON was de wereld percussiegroep van Lucas van Merwijk een uur lang veelvuldig te zien en te horen. In combinatie met zeer spectaculaire breakdancers, een Senegalese dansgroep en dansers van de dansschool Lucia Marthas. Slagwerkwereld.com zette de precieze momenten voor je op rij waarin Drums United solo speelde of dansers begeleidde. Klik hieronder de afzonderlijke links om het item direct in jouw Mediaplayer te starten.

Wilde Ganzen
Wilde Ganzen zet zich al vijftig jaar in voor kansarmen in de wereld. Speciaal voor deze gelegenheid is er een feestelijk jubileumprogramma uitgezonden. Tijdens de uitzending werd stilgestaan bij het verleden, heden en toekomst van Wilde Ganzen. Wilde Ganzen is in vijftig jaar fors gegroeid: van één betaalde kracht in 1964 tot eenendertig nu, en met een jaaropbrengst van FL 31.872,- in 1957 tot € 16.500.000,- in 2006.

Wilde Ganzen steunt projecten waarvoor kleine verenigingen, stichtingen of particulieren in Nederland fondsen werven. Voor ieder project moet er in Nederland dus een persoon of organisatie zijn die zich voor het inzamelen van de benodigde fondsen voor het project inzet. Wilde Ganzen vermeerdert deze geworven fondsen door zeventig procent bonus aan het netto actieresultaat toe te voegen, zodat het project uitgevoerd kan worden. Gevers zorgen door middel van hun vrije gift, schenking of nalatenschap dat Wilde Ganzen in staat is ieder jaar opnieuw honderden acties met een premie te ondersteunen. De presentatie was in handen van Leoni Jansen.

De bezetting tijdens de uitzending
Lucas van Merwijk • drums
Nils Fischer • percussie
Pape Thiam • talking drum
Gianna Tam • percussie vocals
Dj Collin Spectre • electronics
Marco Toro Bernal • percussie
Aly N'Diaye Rose • percussie
Niti Ranjan Biswas • percussie, tabla

Bekijk hieronder de verschillende items tijdens uitzending. De player start op de momenten dat Drums United speelt.
drummer links