Jeff Queen op eerste Dag van de Snaredrum van Adams
Een online techniekles van de kampioen
On Stage 30-06-2007 14:50
Op tweede Paasdag vond de eerste Dag van de Snaredrum plaats bij Adams in Ittervoort. Anders dan we gewend zijn van de 'reguliere' clinics en het jaarlijks Drumworldfestival, was dit een dag die gewijd was aan de andere kant van het slagwerkspectrum. Een van de boegbeelden daarvan is meervoudig wereldkampioen snaredrum Jeff Queen; in een paar jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende slagwerkers van het moment op dit gebied.Jeff gaf Slagwerkwereld.com toestemming om te filmen en de permissie om een deel van zijn clinic online te plaatsen. Behalve dat hij natuurlijk erg lekker kan trommelen, liet hij tijdens zijn clinic zien dat hij ook nog eens een docent van wereldklasse is en je gewoonweg heel snel nieuwe dingen kan leren; nieuwe dingen die je nog niet gehoord of gezien hebt.

Maar zijn les gaat zelfs nog een laag dieper. Zo vertelt hij over Mental Games en Visualization om je techniek en snelheid te verbeteren. Let op hoe hij bijzonder handige tips geeft om je vingertechniek te optimaliseren en dit ook nog eens voor de duim, wijsvinger en middelvinger, en in combinaties daarvan.

In Slagwerkkrant 140 lees je op pagina 62 het interview dat Mark Eeftens met hem had en vind je speelvoorbeelden van Hybride Rudiments uit Jeffs boek 'The Next Level'.

Misschien is het mooiste wel dat Jeff een truuk geleerd heeft om zichzelf voor de gek te houden bij het trainen van snelheid. En hoe je dat kan leren, zie je in de video op de media-tab!

Behalve de clinic van Jeff Queen vonden er nog veel meer activiteiten plaats tijdens de Snaredrumdag. Er was een optreden van slagwerkgroep Radac, The Drumbassadors (Wim de Vries en Ren Creemers) en Slagwerkwereld.com-endorser Juan van Emmerloot gaf clinics in de showroom van Drumworld. Bekijk de foto's op de foto-tab van Jeff en de andere deelnemers aan de dag.
drummer links