After Forever's cd-presentatie van ‘After Forever’
17 april 2007 - Tivoli, Utrecht
On Stage 19-04-2007 12:19
After Forever is al jaren een gevestigde naam in de wereld van de gothic metal. Dinsdag 17 april presenteerde de band het nieuwe album, dat simpelweg ‘After Forever’ heet, aan een stampvol Tivoli in Utrecht.Het nieuwe album nam de Limburgse band op met een veertig koppig orkest. Dit was bij het optreden uiteraard niet aanwezig, maar het was niet de enige afwezige. Ook grunter en gitarist Sander Gommans, een van de oprichters van After Forever, zat ziek thuis. De gitarist heeft last van duizeligheid en migraine, als gevolg van zijn drukke en stressvolle bestaan. After Forever moest het bij het optreden dus stellen met een gitarist minder, wat jammer maar nauwelijks merkbaar was.

De band ving het gemis goed op en de grunts werden overgenomen door George Oosthoek van de death metal band Pleurisy en van de ter ziele gegane gothic metal band Orphanage. Bovendien was de setlist enigszins aangepast aan het gemis van een tweede gitarist.

Wel aanwezig was drummer Andr Borgman, die meer dan ooit tevoren lijkt te genieten tijdens het spelen. Een genot om deze vakman aan het werk te zien achter zijn drumkit!

Het optreden was de presentatie van After Forever dus werden er vanzelfsprekend vooral nummers van dit album gespeeld. Daarnaast liet de band echter nog genoeg ruimte voor enkele After Forever klassiekers als Face Your Demons. Het optreden werd sterk geopend met het openingsnummer van het nieuwe album Discord.

De band kwam enthousiast over en ook invaller George Oostenhoek bespeelde het publiek goed. Een van de hoogtepunten van de avond was het nummer Transitory, dat door het publiek goed opgepikt werd. Voor het grootste deel van de zaal was het voor het eerst dat ze de nieuwe nummers te horen kregen, omdat het nieuwe album nog niet uit was, maar dat was absoluut niet aan de sfeer in de zaal te merken.

Tot verrassing van velen gaf zangeres Doro Pesch een gastoptreden op Who I Am, het nummer dat ze ook op het album meezingt. Een geslaagde presentatie van een zeer sterk nieuw album, ondanks het gemis van gitarist Sander Gommans.
drummer links