Slagwerkgekte in Gent bij Masters of Percussion
Stomend optreden van Rhythm X hoogtepunt van de dag
On Stage 07-04-2007 14:41
Slagwerkliefhebbers konden zondag 1 april genieten van op en top slagwerk tijdens het InCorps Masters of Percussion 2007 in Gent, België.De Europese Individuals & Ensembles voor percussion, diverse masterclasses door grootmeesters als Neil Larrivee, Jeff Queen en Tim Jackson, een indoor percussioncompetitie, een afstudeerproject van een conservatoriumstudent en de Amerikaanse formatie Rhythm X in actie: het bleek allemaal te passen in n dag.

Rhythm X
Het hoogtepunt van de dag was het optreden van de Amerikaanse indoor drumline Rhythm X uit Columbus, Ohio. Een spetterende show die eindigde met een staande ovatie van de 850 toeschouwers die naar de Bloso-sporthal waren gekomen, en vele handtekeningen van de Amerikaanse artiesten op t-shirts van de fans.

Kampioenen
Bij de Individuals gingen de titels naar David Lemant van Showband USA (snare, winnaar van de snaredrum) en Morgan Demarthe van Blue Lions (tenor). Showband USA (bassdrum ensemble) en Cadence Drumline (percussion ensemble) bleken de beste Ensembles. In de Concert Class van de indoor percussion competitie was Drum- & Muziekkorps KDF uit Bavikhove (Bel) het sterkst. De Senators uit Eastleigh (UK) wonnen de Marching Class.

Alle scores en nog meer foto's zijn te vinden op www.incorps.org.

De Masters of Percussion 2007 werden mede mogelijk gemaakt door: Dynasty USA, Vic Firth, Evans Drumheads, Vlamo en Corps and Band.
drummer links