Sheila E. terecht uitverkocht
Divine Diva-tour muzikaal en spectaculair
On Stage 17-03-2007 01:48
In een uitverkocht Paradiso in Amsterdam liet Sheila E. met haar C.O.E.D. (Cronicles Of Every Diva) maandagavond 12 maart 2007 een warme, positieve en spectaculaire indruk achter. Met deze 'Divine Diva Tour' reist zij op dit moment Europa af. Afgelopen week speelde ze in Nederland in Tivoli, Paradiso en de Oosterpoort in Groningen, met als special guest Candy Dulfer op sax, zang én zelfs op drums.Sheila Escovedo, zoals de artieste voluit heet, komt uit een zeer muzikale familie. Ze is op driejarige leeftijd al het talent. Op vijfjarige leeftijd maakt zij haar debuut tijdens een concert van haar vader Pete Escovedo in The Sands Ballroom in Oakland, waar zij voor een publiek van drieduizend man gevraagd wordt een solo te spelen. Vanaf dat moment weet Sheila het zeker: ze wil percussionist worden. Vanaf haar zeventiende tot nu heeft zij met de top van de wereld gespeeld, zoals Billy Cobham, George Duke, Tito Puente, Natalie Cole, George Benson en Herbie Hancock. En dit is nog maar een fractie van haar indrukwekkende CV.

In 1983 wordt Sheila gespot door niemand minder dan Prince en hij helpt haar met het opnemen van haar eerste solo album 'The Glamorous life'. De single met gelijke naam werd een hit. Sheila tourde de periode 1984-1985 als voorprogramma van Prince. De hit A love Bizarre volgt. In plaats van haar eigen album verder te promoten, besluit ze op tour te gaan met Prince als zijn drummer/percussionist. Dankzij die beslissing komt ze in contact met de Nederlandse saxofoniste Candy Dulfer.

Dat de combinatie Candy Dulfer en Sheila E. voor een waanzinnig muzikale ervaring zorgt, hebben de bezoekers van de C.O.E.D. concerten met eigen ogen kunnen aanschouwen. Voeg daar Rhonda Smith aan toe op bas en zang, Casandra ONeal op toetsen en zang en Kat Dyson op gitaar en zang, en je hebt een band die bewijst dat vrouwen niet voor mannen hoeven onder te doen! De dames lieten dan ook niet na om dat af en toe even te melden.

In Paradiso gaf Sheila een optreden waarmee ze bewees dat ze na veel jaren in de muziek - ze is 49 - nog steeds een artiest in hart en nieren is. Sheila speelde gepassioneerd, sterk, krachtig en dat bracht vooral een enorme feel good vibe met zich mee die de andere dames zeker met haar deelden.

Warme en funky soul vulde de ruimte op deze vruchtbare avond, waar zij niet alleen liet zien dat ze het drumstel als geen andere vrouw beheerst, maar ook nog een fantastische timbale-solo neerzette als climax aan het einde van de avond. Sheila is daarnaast een goede zangeres, en tijdens een cover van Norah Jones liet ze bovendien nog even horen dat ze als multi-instrumentalist ook gitaar kan spelen. Prachtig om te zien was de schoenenwissel: van achter het drumstel snel de gympen uittrappen en in de high heels stappen als mevrouw voor op het podium moest zijn. Want een diva blijft natuurlijk een diva!

De 'Divine Diva-tour' in Europa eindigt op 18 maart in de Bataclan te Parijs. Meer foto's en uitgebreidere informatie vind je natuurlijk op Sheila's artistpage.
drummer links