Clinic Eddie Conard bij Steenbeek Muziek
On Stage 07-12-2006 14:07
Afgelopen woensdag (29 november) was Eddie Conard bij Steenbeek Muziek voor een percussieclinic. De muziekwinkel in Nijkerk leverde bij Slagwerkwereld.com een verslag aan om online te plaatsen. Ondanks een zieke maar enthousiaste Eddie werd het een inspirerende en leerzame avond.Eddie begon met een korte luistersessie om in zo in diverse muziekstijlen de percussie te ontdekken (tip: luister eens naar ‘you can’t hurry love’ van The Supremes). Vervolgens demonstreerde hij op aanstekelijke wijze en met de nodige humor diverse mogelijkheden met handpercussie.
Shakers, tambourines, cabasa maar ook de combinatie instrumenten van Pearl zoals de Tang Tang, Shakerine en Ganzashaker kwamen aan bod.

Na een korte pauze vervolgde hij met een leerzame demonstratie op de Cajon.
Eddie gebruikte dit houten instrument in combinatie met een paar cymbals als een kleine drumset en liet horen en zien wat je allemaal in de hedendaagse muziek kan doen met een Cajon. Pop, Jazz en Latin kwamen allemaal aan bod en er werd afgesloten met een solo!

Aan de reacties van het publiek te merken was iedereen in het publiek erg enthousiast. Muziekhandel Theo Steenbeek wil dan ook iedereen die aanwezig bedanken (ook namens Eddie) voor zijn of haar aanwezigheid.

Bekijk nu alvast de foto’s en binnenkort de filmpjes.
drummer links