Trilok Gurtu slaat raak op Tromp
On Stage 17-10-2006 03:53
De aankondiging die we eerder gaven op Slagwerkwereld.com waarschuwde al voor het avontuur dat je kunt beleven bij een show van Trilok Gurtu. De Indiase slagwerkmeester maakte die belofte meer dan waar op de dinsdagavond van het Tromp-festival in Eindhoven. 10 Prijswinnaars met 20 kaarten op zak waren dankzij de online giveaway aanwezig om de tablaspecialist met zijn band aan het werk te zien.Voor een volle zaal houdt hij zijn publiek geboeid met grappen, verhalen en bijzonder mooie en intensieve muziek. Daarbij krijgt hij alle steun van zijn drie bandleden: violist/toetsenist Carlo Cantini, bassist Stefano Dall'ora en gitarist Roland Cabezas. Drie Italianen die op hun beurt weer alle ruimte van Gurtu krijgen. Met name Cabezas trekt de aandacht met dynamisch spel en dat terwijl hij zonder eerdere oefensessie met Gurtu op het podium staat.

Gurtu zelf brengt vanachter zijn hybride drumpercussiesetup een breed scala van geluiden en ritmes: van elektronisch tot eigen gemaakte percussie, van dance-beats tot natuurgeluiden. Onder andere speelt Gurtu van zijn laatste album “Broken Rhythms” de track “Nine horses” waarbij het publiek driftig probeert mee te klappen op de 9/8ste maat.

Het optreden vervalt overigens geheel niet in experimenteerdrang. De band is muzikaal gedisciplineerd en vindt daarin haar groove en ruimte - en kan elk nummer naar een nieuw hoogtepunt brengen. Ondersteund door een goed zaalgeluid laat een open Gurtu (met zijn grapjes) het publiek anderhalf uur genieten. Een staande ovatie is het antwoord en de muzikanten moeten drie keer terugkomen om de eer in ontvangst te nemen.

Bekijk de foto's en de video's van het concert op de media- en fotopagina en ervaar wat je live over je heen hebt kunnen laten komen.

Trilok Gurtu gaf eerder dit jaar een optreden met de Malinese Frikyiwa family op het Amsterdam Roots Festival. Het interview over dit unieke project en over zijn voorbereidingen voor Tromp kun je lezen in Slagwerkkrant 135.
drummer links