North Sea Jazz-preview Izaline Calister
On Stage 13-07-2006 23:05
De Nederlandse artiesten zijn dit jaar goed vertegenwoordigd op het North Sea Jazz festival. Naast Lucas van Merwijk's Cubop City Big Band en vele anderen staat ook Izaline Calister met slagwerkers Roël Calister en Rendel Rosalia op het programma. Op zondag 16 juni spelen zij om 18.15 uur in Congo op het NSJ. De show is een geweldig swingende impressie van Antiliaanse muziek die uitstapjes maakt naar latin jazz, salsa en Cuba.Op zondag 7 mei presenteerde Izaline Calister haar nieuwe CD 'Kanta Hlele' in het Bimhuis aan het IJ in Amsterdam. Haar vierde CD, met Izaline's broer Rol op drums en op percussie Rendel Rosalia werd daar zeer goed ontvangen. En terecht. Niet alleen is 'Kanta Hlele' weer een uniek album, maar samen met haar band laat Izaline zien dat er veel meer uit muziek gehaald kan worden. De live ervaring is een absolute must.

Izaline Calister
Izaline is inmiddels een grootheid in de Nederlandse n internationale muziekwereld. In Curaao, waar ze is geboren en opgegroeid, is ze een ster en staat regelmatig in de hitlijsten. Naast haar eigen band werkt ze veel samen met veel verschillende artiesten zoals Slagwerkwereld.com endorsers Lucas van Merwijk (Cubop City Big Band) en Martin Verdonk en Michiel Borstlap, Jasper van t Hof, Eric Calmes' Grupo Zamanakitoki en Edsilia Rombley.

Kanta Hlele
De titel van het nieuwe album omvat ruimschoots de intentie van het album, de benadering van de muziek en zelfs het leven. Het betekent dat je moet vieren wat je kan. Kijk naar de kleine dingen in het leven die goed zijn en vier ze! Naast de bloedmooie ballads zijn de 'echte' dansnummers knallers die live volledig uitgebuit worden en resulteren in een groot feest. Het album bevat 11 tracks met covers van "Mi So Den Boso" (Lutwig Samson) en Juan Formell's "Dia Bo Pagami" (Los Van Van).

Het slagwerk
De ritmesectie van de band is spectaculair. Op drums en percussie vinden we Izaline's broer Rol. Rendel Rosalia neemt de overige percussie voor zijn rekening. Het scala aan (zelf gemaakte) instrumenten is net zo inspirerend als ze bespeeld worden. Rol soleert moeiteloos op een koehoorn en is een uiterst begenadigd drummer. Het duo geeft de muziek de waarde die het verdient en wanneer het moet knallen ze met solo's, fills en zelfs shakers. In deze band hoor je de slagwerkers muziek maken met een diversiteit aan instrumenten. 'Kanta Hlele' is een plaat die je blind kunt kopen, de band niet live gezien hebben is simpelweg een gemis. De streams bij het artikel geven je alvast een voorproefje van wat je live om je oren zult krijgen. Op het album is overigens ook Pernell Saturnino op percussie te horen!

Rol Calister is enthousiast over het optreden op het NSJ:
"Dit festival is zo groot en gezellig! Het is erg leuk om zoveel muzikanten te kunnen zien n tegen te komen. Het is natuurlijk ook een van de grootste festivals ter wereld, het is een voorrecht om erbij te mogen zijn."

Het is overigens de vierde keer dat Rol op het NSJ speelt. In de voorgaande jaren speelde hij er al met Izaline en Randal Corsen. Naast zijn optreden op zondag speelt hij vrijdag ook in Central Square met Jazz Juice - daar speelt hij alleen percussie.

Klik op de media-tab om de video's van de CD-presentatie in het Bimhuis als opwarmertje voor wat je op het North Sea Jazz van de band kunt verwachten. Ook vind je hier veel foto's van het concert.

Klik hier om de nummers van 'Kanta Hlele' te beluisteren op de CD-pagina.

De band van Izaline op North Sea Jazz 2006 is:
Izaline Calister (lead vocals); Niata Augusta, Giovanca Ostiana (backing vocals); Ed Verhoeff (guitar); Jos Lopretti (piano); Reno Steba (bass); Rol Calister (drums, percussion); Rendel Rosalia (percussion).

drummer links