Videopreview Lucas van Merwijk's Cubop City Big Band
CD-presentatie ‘Latin Vocal Explosion LIVE’ op North Sea Jazz
On Stage 10-07-2006 10:21
Op 16 juli presenteert Slagwerkwereld.com- endorser Lucas van Merwijk op het North Sea Jazz festival de nieuwe cd van zijn Cubop City Big Band ‘Latin Vocal Explosion LIVE’. Hierop spelen ook percussionisten Nils Fischer en Gerardo Rosales mee. Slagwerkwereld geeft je vast een voorproefje van deze unieke show, waarvan je de cd hier online kunt bestellen.In 2005 bestond de Cubop City Big Band 10 jaar. Reden genoeg voor een verjaardagstour van de succesvolle big band die uit een meer dan internationaal gezelschap bestaat. Naast de leden die uit Amerika, Nederland, Duitsland, Venezuela n omliggende landen komen, is de band voor deze tour aangevuld met Izaline Calister (Curaao) en Lilian Vieira van Zuco 103 uit Brazilie.

Na de succesvolle eerste cd Machito werd de band met 'Mor & More' een internationaal succes van Nederland tot Cuba en de US. 'Live in The Hague' en Arsenio zijn spectaculaire albums waarop onder andere ook Claus Tofft op percussie en Nelson Gonzalez op Trs te horen zijn. Dit jaar nog speelde de volledige band drie optredens in de Caribbean en dit jaar op het North Sea Jazz Festival- presenteert de band het album Latin Vocal Explosion LIVE, het liveverslag van de jubileumtour.

Izaline Calister en Lilian Vieira vormen samen met Yma America het drietal zangeressen die elk verschillende nummers voor hun rekening nemen en je meenemen op een dansbare reis door latin jazz en salsa. Izaline Calister staat dit jaar ook met haar eigen band op het North Sea Jazz Festival op zondag 16 juni om 18.15 uur in Congo (de naam van de zaal). Vorig jaar speelde ook Lilian met haar Zuco 103 op het meest bekende Jazzfestival van de wereld.

Het concert van de Cubop City Big Band vindt plaats om 22.00 uur in Congo. Tot die tijd kun je de opnames van de CCBB Latin Vocal Explosion online bekijken op Slagwerkwereld.com.

Klik hier om Latin Vocal Explosion LIVE te beluisteren n te bestellen!
drummer links