Dertigste editie Locals Only!
Blaxtar, Cool Jimmy en Kitty Contana sluiten derde jaargang af
On Stage 28-06-2006 23:16
Locals Only! Latenight @ Paradiso in Amsterdam, Nederland vindt woensdag 28 juni voor de dertigste keer plaats. Vanaf middernacht staan in de bovenzaal van Paradiso drie eigenbeheer-bands die werden uitgekozen door de redactie van LiveXS Popmagazine. Blaxtar, Cool Jimmy en Kitty Contana sluiten het derde Locals Only!-seizoen af.Blaxtar is de oudere broer van Grote Prijs-winnaar Typhoon. Ooit zat hij samen met Rico van Opgezwolle in de Engelstalige rapgroep Rudeteenz. Als gastrapper kwam hij voorbij op de eerste twee albums van Opgezwolle. De beats op Blaxtar's debuutalbum "Ozmoses" werden verzorgd door A.R.T., Darin G, Don Diablo, Nav, Nescio en BuddhaBlezz.

Cool Jimmy, met Toni Peroni jr. op drums, is een groep jonge honden die desondanks al de nodige ervaring hebbenn opgedaan. Cool Jimmy begon onder de naam Deep Fried Dinosaurs (DFD) in de zomer van 2001. Inmiddels speelden ze op het Eurosonic festival, waren ze te horen op 3FM en radio 2, en verschijnt hun debuutalbum "Fruitfly Invasion" binnenkort.

Kitty Contana, opgericht in 2004, is een samensmelting van vijf ervaren muzikanten die allen regionale of nationale bekendheid genieten. Drummer Bo Koek timmerde eerder aan de weg met de band Kopna Kopna.

Locals Only! Latenight is live te volgen via het bekroonde Fabchannel. Blaxtar, Cool Jimmy en Kitty Contana krijgen na afloop een dvd met de opnamen mee naar huis. Achteraf komen de beelden ook online beschikbaar via www.fabchannel.com.

Paradiso en LiveXS begonnen de Latenight-avonden drie jaar geleden om talentvolle acts uit Nederland een mogelijkheid te geven zich met een sterk platform te presenteren richting boekers en programmeurs van poppodia en festivals.

In totaal spelen ieder jaar dertig bands in het kader van Locals Only! Latenight @ Paradiso. Alle groepen maken kans om uiteindelijk te worden uitgenodigd voor een uitgebreide tournee langs festivals als Oerol, theaterfestival de Boulevard 's-Hertogenbosch en 15 prominente poppodia door Nederland.

Woensdag 28 juni voor de laatste keer dit seizoen Locals Only! Latenight @ Paradiso dus. Deuren gaan open om 23.30 uur, aanvang 24.00 uur. Entree is 6.
drummer links