Tilburg Tambor 2006: lustrumeditie
On Stage 26-06-2006 00:06
De vijfde jubileumeditie van het internationale percussie- en slagwerkfestival Tilburg Tambor vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juli. De organisatie van Tilburg Tambor heeft zich extra ingespannen om het publiek een kwalitatief en gevarieerd programma boordevol slagwerk aan te bieden.Op zaterdagavond 1 juli treedt een van de meest bekende groepen van Nederland, Slagerij van Kampen, op met in het voorprogramma slagwerkgroep El Niño. Het programma wordt afgesloten met een gezamenlijke optreden van Slagerij van Kampen en El Niño.

2 juli wordt gestart met een workshop onder leiding van Pieter Cadmius van Yama Yama waaraan vijftien bekende Tilburgse vrouwen, waaronder Heleen Stekelenburg en Karin Bruers, deelnemen.

Grote variatie
Verspreid over drie podia staan op 2 juli de volgende groepen vanaf 13.00 uur op het gevarieerde menu van Tilburg Tambor: Afro-Braziliaanse percussieband Caramba, de uit 24 personen bestaande Batucada Tropicana met een uiterst gevarieerd repertoire, de Antilliaanse Vibration Brass Band, Grupo Capoeira Brasil, Axé Brasil Dance Group, en Santola uit West Brabant. De swingende muziekgroep Os Malandros presenteert in haar optreden een vrolijk stukje, onvervalste Braziliaanse cultuur waarbij u zich al snel in de wervelende sfeer van het straatcarnaval van Rio de Janeiro zult wanen en Shock Crew Entertainment.

De slagwerkafdeling van Factorium Tilburg presenteert een speciale show waarin docenten en cursisten samenwerken. De groep Bloco Coringa bestaat uit zeven muzikanten afkomstig uit Duitsland en Nederland en staat garant voor een bijzonder energiek sambaconcert.

Uiteraard zal ook El Niño niet in het programma van zondag ontbreken. De organisatie Tilburg Tambor is trots op de komst van Tablavirtuoos Niti Ranjan Biswas afkomstig uit Bangladesh. De muzikale stijl van dit optreden kan worden omschreven als ambient, loungy tabla grooves.

Vermeldenswaardig is ook Slagwerkgroep Avant Garde, een fanatieke jonge groep, bestaande uit 20 muzikanten die streven naar een hoge muzikale kwaliteit en een repertoire dat zich uitstrekt van samba's tot Keltische werken.
De bekende en populaire Ghanese topgroep Yama Yama zal Tilburg Tambor 2006 op zondag afsluiten. Yama Yama combineert traditionele percussiemuziek met moderne Afrikaanse pop en highlife en staat garant voor een mooie wervelende show.

Speel zelf ook mee!
Het publiek kan ook deelnemen aan diverse workshops of heerlijk genieten van een van de gezellige en sfeervolle terrassen of markten in Bosvreugd. Voor de jongste wereldburgers is er een speciaal kinderplein met diverse activiteiten welke worden gecoördineerd door de Tilburgse kunstenares Lee Chin Kok.

Belangstelling?
Het festival vindt plaats in Cultuurbos Bosvreugd. Adres: Reeshofdijk 12 in Tilburg, Nederland. Toegang op beide dagen is gratis.

Vanwege de verwachte drukte kunnen bezoekers het beste met de fiets of het openbaar vervoer komen. Meer informatie, inclusief programmatijden, vind je op tilburgtambor.nl.

Stadsdichter Nick J Swarth zal Tilburg Tambor 2006 presenteren.
drummer links