12 augustus: Bateria Da Mangueira feat. Leandro
Carnaval uit Rio de Janeiro met top percussionisten
On Stage 24-06-2006 13:04
Mangueira staat voor 100% Braziliaans Carnaval; een explosie van energie! Op zaterdag 12 augustus 2006 komt Estação Primeira da Mangueira in een speciale bezetting naar Nederland. Zanger Leandro zal samen met een cavaquinho-speler en percussiesectie zorgen voor een wervelende show in de Melkweg te Amsterdam.Als driejarige peuter loopt Leandro al mee met de kinderoptocht en groeit op met het carnaval. Op zijn achttiende is hij puxador (leadzanger) en viert met Mangueira het grote succes als zij in 2002 de felbegeerde eerste plaats halen.

Mangueira is d sambagroep uit de hoogste divisie waar iedereen tijdens het jaarlijkse Desfile (sambaparade) vol verwachting naar uitkijkt.

G.R.E.S. Estao Primeira da Mangueira was n van de eerste sambagroepen die bijna tachtig jaar geleden werd opgericht. Met inmiddels 4.500 leden is Mangueira maar liefst zeventien keer uitgeroepen tot kampioen in de eerste divisie van Rio de Janeiro. Op de repetities die in Brazili openbaar toegankelijk zijn, dansen gemiddeld 10.000 bezoekers mee op hun opzwepende muziek. Het pulserende geluid van de Bateria (percussiesectie) is overweldigend en meeslepend. Dit nmalige optreden in Nederland mag je beslist niet missen!

Kaarten voor dit avondprogramma kosten 22,50 + lidmaatschap en zijn verkrijgbaar via de bekende adressen. Hier vind je een overzicht.

Workshop
12 augustus vindt s middags van 13.30 uur tot 15.30 uur een workshop plaats met de voltallige Bateria van Mangueira! Een workshop plaats voor half-gevorderde en gevorderde samba batucada-spelers.

Tickets voor deze bijzondere workshop kosten 27,50. Je kunt alleen reserveren via Redondo Musica.