Brent Masters versus Patrick Grün
Drummers van The Agony Scene en Caliban over elkaar
On Stage 17-04-2006 20:18
Na 17 optredens samen tijdens de "Darkness Over Europe" Tour, doen Brent Masters van The Agony Scene en Patrick Grün van Caliban op 4 april de Goudvishal te Arnhem aan voor hun enige show in Nederland. Voordat ze losbarsten spreekt Slagwerkwereld beide drummers in de heerlijke voorjaarszon. Onderwerpen zijn onder andere 'life on the road', hoe het is om weer thuis te komen na het touren en wat beide drummers van elkaars speelstijl vinden.Feesten
De sfeer zit er meteen goed in: Caliban-drummer Patrick begint direct moppen te tappen, een grote hobby van hem. Beide heren zijn het eens over dat touren gezellig en leuk is. Patrick vertelt dat ze na elk optreden feesten en de volgende dag tot het middaguur slapen. Vervolgens eten en drinken ze wat en als het weer meezit bekijken ze de stad waar ze die avond zullen optreden.

Bijkomen
Volgens Brent letten ze te weinig op hun gezondheid, waardoor ze na de tour moe en gebroken thuis komen. Na vijf dagen rust zijn ze weer in staat om dingen te ondernemen. Dan is het tijd om vrienden op te zoeken en houden ze zich de eerste tijd weinig met muziek bezig.

Dit geldt vooral voor Caliban, waar gitarist Mark Grtz bijna volledig verantwoordelijk is voor het schrijven van nieuwe nummers. Na ongeveer twee maanden zoeken de muzikanten van Caliban elkaar weer op om te repeteren en om de nummers goed in elkaar te zetten.

Ook de leden van The Agony Scene vieren na de tour dat ze weer thuis zijn. In tegenstelling tot Caliban zoeken zij elkaar sneller op om nieuw materiaal te schrijven.

Oklahoma versus Rurhgebied
Tijd om beide slagwerkers eens meer met elkaar te vergelijken. Hun achtergrond is in ieder geval verschillend. Brent Masters groeide op in Tulsa, Oklahoma met de metal van Slayer en Pantera. Brent omschrijft de muziek van The Agony Scene als: "fast and mixed rhythms, with some melodic influences" en noemt het "agression with a groove".

Patrick Grn voegde zich in 2005 bij de muzikanten uit het Rurhgebied in Duitsland, ter vervanging van vorige drummer Robert Krmer. Patrick's eerste wapenfeit met Caliban is het album "The Undying Darkness", dat in februari 2006 verscheen.

Brent over Patrick
Wat vinden de drummers eigenlijk van elkaar? The Agony Scene-drummer Brent geeft aan dat hij zijn collega van Caliban een krachtige drummer vol power vindt: Patrick drumt erg hard, massief en consequent. Brent ziet hem erg relaxed op het podium: Hes taking the sun in and getting a teint.

Patrick over Brent
Caliban-drummer Patrick vindt dat Brent een lekkere en bijzondere drumstijl heeft. Het valt hem telkens weer op dat Brent grooved met zn linker hand op de high hat en crashed met zn rechterhand, terwijl beiden in dezelfde setup spelen. Patrick voegt daaraan toe dat hij Brent erg creatief vindt, maar vooral "supergeil!"

Darkness Over Europe: The Agony Scene en Caliban live
Inmiddels zijn de deuren van de Goudvishal opgegegaan en stromen de liefhebbers van metalcore steeds meer binnen. Voor de komst van beide hoofdacts mag het publiek alvast genieten van Maintain (met onbekende drummer) en Neaera (met Sebastian Heldt op drums), beide afkomstig uit Duitsland. Krachtige gitaargeluiden met Zweedse invloeden en sobere agressie maken deze bands een goede opwarmer.

Tijd voor The Agony Scene. Van een slechte conditie is bij drummer Brent niets merken. Pakkende straffe riffs en recht toe recht aan drumwerk met op de juiste momenten een break. Metalcore ten top.

De laatste restjes energie heeft het publiek gespaard voor Caliban. Beukende gitaarpartijen, clean gezongen refreinen en neerslachtige teksten, maakt dat de zaal zich tot een kolkende massa transformeert. Ook bij Patrick is niets te merken van het feesten tot in de kleine uurtjes de avond ervoor. Een heerlijk potje beuken!
drummer links