Sicco Kloosterman opent voor Gregg Bissonette
On Stage 22-12-2005 19:58
Voorafgaand aan de clinic van Gregg Bissonette op 22 november warmden drummers Dennis Elderman en Sicco Kloosterman het publiek op passende wijze op.
Mapex-endorser Kloosterman speelde mee met muziek van de Nederlandse gitarist Joop Wolters. Wolters maakte deze muziek, met veel 7/8 maatwerk, speciaal voor Kloosterman’s clinic.
“Wat ik met mijn clinics wil over brengen is dat een drummer van de verschillende stijlen een aantal kernpunten goed moet kennen. In mijn lessen aan mijn muziekschool, www.muziek-opmaat.nl, werk ik vaak met deze basis. Je kunt pas goed worden in één stijl als je er meerdere beheerst. Neem bijvoorbeeld Welcome to the jungle van Guns n' Roses. Een rocknummer, maar het drumintro is 3/2 rumbaclave. Ook is techniek heel belangrijk. Ik geef marching lessen aan verschillende korpsen: hierin komen onder andere veel draggs, flams en paradiddles in voor. Vertaal dit naar je drumset en je speelt strak en technisch.”

Kloosterman zal binnenkort gaan touren met Wolters, die op zijn beurt binnenkort de studio in gaat met Gregg Bissonette. Kloosterman over Bissonette’s clinic:

“Ik vond de clinic van Bissonette vooral leuk in verband met het open karakter. Veel humor en geen 'bigshot' gevoel. Handige tips en heldere uitleg over hoe bekende liedjes zijn gemaakt. Ik heb weer een aantal dingen voor mijn clinics kunnen oppakken.”

Bekijk de video’s van Sicco bij dit artikel en op zijn artistpage.

drummer links