InCorps Masters of Percussion 2005
On Stage 24-11-2005 11:30
Op 20 november 2005 presenteerde InCorps de Masters of Percussion. Twee fantastische masterclasses van Bill Bachman en Nick Angelis (foto), de Europese competities voor solo- en ensemblepercussie en een workshop met Mark Ford. Samen met de demonstraties van alle winnaars en het toetje achteraf van Bill en Nick vormde de Masters of Percussion 2005 een waar spektakelstuk.De ochtend werd afgetrapt met de Tenor Masterclass van Bill Bachman waarin hij uitvoerig sprak over de fundamental basics. Alle technieken werden letterlijk onder handen genomen en uiteraard kwamen ook Bachman's boeken aan bod. Zijn demonstratie was ongelooflijk indrukwekkend en gaf een duidelijk beeld van wat er allemaal mogelijk is op een Tenor.

Na het Tenor-geweld begon de Snare Masterclass met Nick Angelis. Het eerste wat opviel was Nicks intense manier van spelen op een snaredrum. Zijn "quality of sound" reikt ver boven iedereen uit en met zijn speeltechniek, zijn controle over alle rudiments en zijn bodylanguage palmt hij iedereen in met fantastische demonstraties.

Om 13:00 was de kick off van de percussiecompetie voor Solo & Ensembles. Met een deelnemersveld van 18 deelnemers, een timetable die liep als een klok en een fantastisch enthousiast publiek werd dit voor veel deelnemers de middag van hun leven. Wat een variatie aan solo's!

Spelen op water, rappers, GSM's, molens, Zwitserse invloeden, alles passeerde de revue. Met een ingelaste workshop van Mark Ford waarin hij alle drie de keyboarddeelnemers onder handen nam, en opnieuw spetterende demonstratiesolo's van Bill en Nick werd er uiteindelijk naar het einde toegewerkt.

Open Class Snare Individuals
Alexander van Delft van de Adest Musica Drum- en Showband uit Nederland won in de categorie Open Class Snare Individuals met 90 punten en mag zich InCorps Champion 2005 noemen. Het verschil met de nummers twee en drie was nipt: Bob van der Hoek (Juliana Drum & Bugle Corps) won zilver met een score van 89 punten, Patrick Dam van het Boston Crusaders Drum & Bugle Corps sleepte brons in de wacht met 88 punten. Maarten Deschacht van Kameleon Muziek & Dans was de beste Belg in deze categorie met 83,5 punten.

Open Class Tenor Individuals
De Franse slagwerker Morgan Demarthe van Drum & Showunit Blue Lions won goud in de categorie Open Class Tenor Individuals. Met een score van 78 punten bleef Demarthe de nummer twee, Thomas Claesen van Kameleon Muziek & Dans uit BelgiŽ (75 punten) voor.

Open Class Percussion Ensemble:
Het duo Justin Goosen en Ruben Heerding van Beatrix Drum & Bugle Corps sloeg 74 punten bij elkaar. Dat was genoeg voor de hoofdprijs in de categorie Open Class Percussion Ensemble. Goosen en Heerding werden gevolgd door Ludovic Sueur en Benoit Sueur (65,5 punten) van de Showband USA uit Frankrijk.

Open Class Bassdrum Ensemble:
Het Belgische Bassline Showkorps DrumSpirit, met David Dewyn, Kenny Geldhof, Colin Wyckaert, Jonathan Samoy en Bert Schoutteten, verdiende 83,5 punten in de categorie Open Class Bassdrum Ensemble en was daarmee winnaar.

In alle klassen fungeerden Bill Bachman en Nick Angelis als jury.
drummer links