Amsterdam Vintage & Custom Drumshow 2005
On Stage 29-10-2005 21:09
De Amsterdam Vintage & Custom Drumshow is afgelopen weekend gehouden. Voor de derde keer op rij organiseerden Winnie Mensink en Tanco Baart dit drumevenement in de theaterzaal van De Griffioen in Amstelveen. Bouwers van custom drums en handelaars van vintage drums uit zowel binnen- en buitenland vonden hun weg naar deze gezellige, intieme beurs waar twee dagen lang werd gekeken, gespeeld, geluisterd en gehandeld. In totaal waren op 27 stands spullen te bewonderen van onder andere Hanus&Hert, Custom Drums Beni, Spaun, MMC drums, CustomDrums.nl, Craviotto, Brady Noble & Cooley. Ook was er een consignatiestand waar bezoekers hun eigen spullen konden uitstallen.

In de foyer stonden de vintage kits van verzamelaars uitgestald: van een trapset uit begin 1900 tot een Slingerland in babyblauw uit het einde van de vorige eeuw. Met deze unieke sets als decor vonden in de foyer ook workshops plaats. Net als vorig jaar legde drumguru Martin Ranscombe de fijne kneepjes van het stemmen uit. Nieuw dit jaar waren de drumclinics. Mario Goossens (Triggerfinger, Hooverphonic) kwam op zaterdag uit België over om zijn toehoorders op het hart te drukken dat luisteren naar muziek en spelen wat de band nodig heeft het belangrijkst is. Eerst nam Goossens uitgebreid de tijd om daarover te vertellen. Vervolgens liet Goossens ook met zijn drumspel horen waarom hij zo’n geliefd banddrummer is.

Een dag later werden de bezoekers prettig wakker gemaakt door de latin/metal drummer Marco Toro Bernal (Santanico, Laberinto, Toro Ensamble). De combinatie van Marco’s stijlen is bijzonder in de slagwerkwereld. De in Venezuela geboren drummer gaf samen met percussionist Miguel Padron een smaakvolle drumclinic. Later die dag smeet grensverleggende jazzdrummer Pierre Courbois de bezoekers met speels gemak allerlei oneven maatsoorten om de oren op zijn dertig jaar oude kunstof zelfbouwset met stempedalen.

Net als vorig jaar was er grote belangstelling voor het slotstuk van de show: de verloting van drie custom snaredrums. Beni, Craviotto en Drumsolo boden ieder één van hun top snaredrums aan voor deze loterij.

Kijk voor een volledige lijst van standhouders en foto’s van deze editie op amsterdamdrumshow.nl.
drummer links