Esmeralda's en Overlast (CD-presentatie)
live @ Tivoli-De Helling, 15 september 2005
On Stage 21-09-2005 20:23
De datum: donderdagavond, 15 september. De locatie: Tivoli-De Helling in Utrecht. Het eerste wat opvalt bij binnenkomst, zijn de grote manden boordevol beschuit met muisjes. Wat is hier aan de hand?De geboorte van het album "Voel en Zie", op de wereld gezet door de muzikanten van de formatie Overlast, wordt feestelijk gevierd met een spetterende CD-presentatie!

De aftrap die avond wordt echter gegeven door de rammelrock van De Esmeralda's. Vijf pittige dames in stoere pakjes die heel goed weten dat het visuele aspect op het podium ook belangrijk is, en hun liedjes presenteren met een knipoog.

De bandleden begonnen enkele jaren geleden allemaal als absolute beginners. De paar leden met enige muzikale ervaring startten op een heel nieuw instrument. Desondanks laat Esmeralda's-drumster Hermine dit optreden regelmatig een diepe groove horen. Hoewel het op sommige punten nog vloeiender kan klinken, heeft de band duidelijk progressie geboekt.

Na een vermakelijke set met korte toegift, is het tijd voor de band waarom het deze avond draait: Overlast.

Deze Utrechtse groep brengt zeer eigenwijze, eigenzinnige en eigentijdse muziek van eigen hand.

Tekstschrijver, columnist, zanger Jan van Piekeren en songwriter annex zanger Jan Zwiers waren al jaren vrienden en huisgenoten toen zij in 2000 besloten om samen Nederlandstalige muziek te maken.

Vijf jaar later houden ze hun debuutalbum ten doop. De CD "Voel en Zie" staat vol met liedjes in je moerstaal die opvallend vaak net even verrassend anders klinken.

Dat komt voor een deel door de soms prachtige teksten, maar ook drummer Willem Zweers levert hieraan een belangrijke bijdrage met zijn goedgekozen drumpartijen.

Met Zweers heeft Overlast een dijk van een drummer die soms bijzonder harmonieuze en muzikale grooves op zijn drumkit speelt.

Met de spetterende CD-presentatie vestigt Overlast zich in n klap naast gevestigde namen als De Dijk, Van Dik Hout, The Scene en Blf.
drummer links