Raymond Herveille opent heftig voor Luis en Chester
Pearlmaand Drumworld clinic serie
On Stage 05-06-2005 22:07
Drummer Raymond Herveille was gevraagd om voorafgaand aan de clinic van Luis Conte en Chester Thompson op 17 mei 2005 het publiek alvast op te warmen in de hal van Drumworld in Ittervoort. Met zijn hoogstaand technisch spel liet hij in een klein half uur het publiek zien dat soleren over de maat makkelijk lijkt, maar het stiekem niet is!Raymond komt uit een zeer muzikale familie waar vrijwel iedereen een instrument bespeelt. Hij had onder andere les van Fred van Vloten, Rene Cremers en Joe Pocaro en speelde met een aantal grote namen waaronder Zinatra, Rene Shuman en Bert Heerink. Momenteel speelt Raymond in Manilla, een band bestaande uit vijf ervaren muzikanten waarmee ze op elke locatie of gelegenheid het publiek weten te bespelen. Daarnaast heeft hij nog talloze studioklussen voor zijn rekening genomen en is hij nog regelmatig in de studio te vinden als sessiemuzikant.

Zijn grote voorbeeld -net als voor veel anderen- is Jeff Porcaro, de drummer van de Amerikaanse band Toto (waar Simon Phillips nu de drumkruk bezet). Zijn ontdekkingstocht om Jeffs spel te kunnen doorgronden dreef hem in 1995 en 2001 naar Los Angeles waar hij les kreeg van Joe Porcaro (de vader van Jeff) en heeft hij 2 weken als VIP mogen vertoeven op het Musican Institute aldaar.

Een drummer dus die zijn spel al ruimschoots heeft bewezen en de kunst van het drummer volmaakt beheerst. De eerste keer dat we verslag deden van Raymonds spel, was tijdens zijn clinic op het Drumworldfestival van Adams Drumworld. Tijdens dit grote openingsfeest gaf hij een clinic die vooral gericht was op techniek en de hand-voet combinaties op het drumstel. Deze avond demonstreerde hij in een klein half uur het soleren over de maat.

Eigenlijk een heel eenvoudig concept: blijf de puls (de tel) voelen, en je kunt daarover eigenlijk elke combinatie spelen die je kunt bedenken, als je de puls maar blijft voelen! In de bijgevoegde streams vind je Raymonds heftige solo's over die puls, in razendsnelle combinaties die je toch maar even vertraagd moet afspelen om ze te kunnen volgen.

Bekijk de streams en zie hoe Raymond net zo makkelijk (solerend) Dave Weckl speelt en het soleren over de puls uitwerkt. Het was de perfecte inleiding voor de clinic van Luis Conte en Chester Thompson, met handige tips en uitwerkingen waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Meer foto's en streams staat vanzelfsprekend op zijn artistpage. Mocht je Raymond willen zien spelen, dan kun je op manilla-band.com hun speelschema vinden. Of je kunt natuurlijk ook gewoon les nemen van de virtuoos uit Geleen.
drummer links