Spectaculair optreden Sensual in SJU
On Stage 08-05-2005 04:56
Op 28 april 2005 gaf Sensual een optreden, mede verzorgd door de Jazzwinkel in Utrecht, in het SJU-huis in Utrecht. De CD van Sensual was in februari 2005 al CD van de maand op slagwerkwereld.com en nu vond eindelijk de mogelijkheid plaats om ook van de live-performance van Sensual verslag te doen.De ritme-sectie van Sensual wordt bezet door Jasper van Hulten op drums en Gijs Anders van Straalen op percussie; twee ontzettend veelbelovende artiesten die Neerlands slagwerk de komende jaren gaan voorzien van nieuwe impulsen en muzikaliteit.

Japser van Hulten
Japser speelt inmiddels zijn eigen klokje rond. Zo heeft hij verschillende projecten lopen: met het Ad Colen Quartet speelt hij de maanden mei en juni vol en is hij momenteel drummer bij trompetist Eric Vloeimans.
Jasper is ook een van de vaste 'invallers' van de Handsome Harry Company, waar hij (bijna vanzelfsprekend) de CD-drumpartijen van Martin van Gastel en Joost Kroon moeiteloos zijn eigen stijl kan meegeven en de sfeer van de band weet te waarborgen.

Jasper is een van die nieuwe drummers aan ons firmament die we in de gaten moeten blijven houden, net als percussionist Gijs van Straalen. Jasper kent muziek in al zijn vormen en speelt die op trommels. Een muzikaliteit die belooft dat Jasper een dan diegenen is die de Nederlandse drumstijl ook internationaal vorm kan geven.

Gijs Anders van Straalen
Gijs is de andere, redelijk onbekende naam die zijn aandacht ruimschoots verdiend op slagwerkwereld.com. Gijs is zijn instrumenten eigen en weet deze in Sensual neer te zetten alsof hij boterhammen aan het smeren is. Moeiteloos geeft hij mede vorm en -stijl aan het karakter van de band en de muziek.

De band van zangeres Eva Kieboom en componist/arrangeur Emile van Rijthoven heeft veel potentie. Een optreden in het SJU op een willekeurige donderdagavond is daarom geen toonzettende trend van wat de band heeft te bieden. Groei, potentie en muzikaliteit maakt dat er des te meer reden is om alle muzikanten te blijven volgen in al hun projecten. En niet in het minst omdat de band op 10 juli gewoon op het North Sea Jazz staat!

Daarom houden we je -bijna vanzelfsprekend- op de hoogte van de activiteiten van Jasper en Gijs. Gijs, die de Lion King-musical de rug toekeert voor bredere activiteiten Ún zelfs een serie lessen op slagwerkwereld.com gaat verzorgen, en Jasper, die zijn activiteiten onder andere breder vindt bij Ad Colen en Eric Vloeimans, bevinden zich op een niveau waar we allemaal van kunnen leren. Het zijn jonge slagwerkers met zoveel potentie, kracht en kennis en die ons nu al zo veel kunnen leren dat we je graag op de hoogte houden van hun activiteiten.

Kijk op de pagina's van Jasper en Gijs voor hun solo-streams en voor meer afbeeldingen.
drummer links