Derde voorronde Kleine Prijs van Dordt
On Stage 20-12-2004 22:39
Zaterdag 18 december 2004 vond de derde voorronde van de Kleine Prijs van Dordt plaats. Ditmaal lieten vijf bands uit de categorie pop/rock van zich horen. Het niveau lag de hele avond lang hoog, aldus de jury. Het was dan ook een lastige taak om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk maakte openingsact Bodar & the Bellboys de meeste indruk en werd tot winnaar van de avond uitgeroepen.

Het Dordtse gezelschap Bodar & the Bellboys speelde een thuiswedstrijd. Met een ietwat ongewone bezetting, piano, drums, bas en zang, liet de band prachtige popsongs horen met mooie melodieŽn en inventieve wendingen. Dankzij het frisse geluid van de groep werd een gitarist niet gemist. Bodar & the Bellboys, met drummer Geert Teekens in de gelederen, verdiende dan ook terecht een plaats in de finale op 9 april 2005. Overigens werd zanger Ofke ook genomineerd voor de prijs van beste zanger/zangeres. Die prijs wordt die na de voorrondes bekend gemaakt.

Vervolgens was het de beurt aan The Saturnine uit Voorburg, met drummer Dennis Leeflang. Na de pop van de eerste band, trakteerde The Saturnine het publiek op een portie stevige rock. Pakkende songs en strak samenspel zorgden voor een goede set, waarin Dennis en de overige bandleden zich zichtbaar met plezier uitleefden. Zanger Sander heeft een goede strot, maar zou meer variatie in zijn zang moeten leggen, zo was de jury van mening. Bovendien ontbrak het in de songs soms aan originaliteit en zou de band nog meer moeten werken aan een eigen geluid.

Als derde band betrad Bob Sync uit Ridderkerk het podium, met Dennie Spruit achter de drumkit. De groep liet volgens de jury "aardige rammelrock" horen, maar helaas rammelde het volgens diezelfde juryleden hier en daar nog iets te veel. Daarnaast was de podiumpresentatie voor verbetering vatbaar. Bovendien hebben de songs nog meer dynamiek en variatie nodig om te blijven boeien, aldus het juryrapport.

Na Bob Sync was het de beurt aan de meidenband pEp, evenals Bodar & the Bellboys afkomstig uit Dordrecht. pEp bracht puntige rocksongs met pakkende melodieŽn die muzikaal dik in orde waren. Drumster Klaartje van Engelen droeg daar voor een belangrijk deel aan bij met haar stevige beats en diepe grooves. Het enthousiasme en de spontaniteit van frontvrouw Ella werkten erg aanstekelijk. pEp is een meidenband met ballen en werd glorieus tweede. De muzikanten mogen daarom door naar de herkansing in de halve finale op 26 februari 2005.

Afsluiter van de avond was het Rotterdamse Desperados of the Freakfire. Het optreden van deze band kenmerkte zich door goede songs met hitpotentie, prima samenspel en een uitstekende zanger. Ook drummer en percussionist Daan van Diest maakte een goede indruk. Helaas ontbrak het volgens de juryleden ook bij deze band nog aan originaliteit en de nummers waren daardoor weinig verrassend. Bovendien was de samenzang niet altijd even zuiver. De band greep daarom met een minimaal puntenverschil net naast de prijzen. Wel is zanger Mike eveneens genomineerd voor de prijs van beste zanger/zangeres.

De volgende voorronde van de Kleine Prijs van Dordt is op zaterdag 29 januari Ook dan spelen er weer bands in de categorie pop/rock.

De punkrockers van E110, metalband Mythlorian en Bodar & the Bellboys hebben zich inmiddels geplaatst voor de finale. In de herkansing (halve finale) moet pEp het onder meer opnemen tegen Last Breath Denied.
drummer links