NAMM 2017 - deel 7 met Pearl, Vic Firth, Sakae e.a.
Het belangrijkste productnieuws uit de VS
Merknieuws 06-02-2017 14:59
Ook deze week hebben we nog meer dan genoeg NAMM-nieuws met je te delen. In dit deel lees je nieuws van Pearl, Vic Firth, Sakae, Ultimate Ears en Procussion Care.

Pearl komt met een reeks simpele no-nonsense esdoorn snaredrums in een hele reeks maten. Qua finish ben je beperkt tot matzwart en naturel, maar qua maten kun je ondermeer kiezen uit 12”x7”, 13”x5”, 14”x6½ en zelfs 14”x8”. Alle snaredrums hebben een zeslaags, 4mm dikke esdoorn ketel. Het beste nieuws? De Modern Utility snaredrums zijn heel betaalbaar. 


Vic Firth komt met een set relatief lichte stokken die uit het prototype-archief werden getrokken. In dit geval werden de modellen ontwikkeld in samenwerking met Jeff Ballard, Gregory Hutchinson, Joe McCarthy en Lewis Nash. Die kozen allemaal voor een andere stok om hun eigen naam op te zetten, maar bij Vic Firth vonden ze de prototypes zo geslaagd, dat ze nu toch op de markt komen onder de noemer Modern Jazz. Het zijn vijf wat lichtere modellen met uiteenlopende kleine tips: vier in hout, een in nylon.

De Amerikaanse stokkengigant gaat zich ook mengen in de cajónmarkt. Allereerst met een dikke rubberen cajónklopper, die met een willekeurig cajónpedaal een hele stevige dreun uit je cajón haalt. Je kunt hem natuurlijk ook op je bassdrum gebruiken. Interessant is ook de Cajon Bru-llet, een brush en mallet ineen. Je moet het zien als een nylon brush die aan het einde van het handvat een behoorlijke verdikking heeft zitten. De Bru-llet maakt het mogelijk om op je cajón dikke bassounds gemakkelijk te combineren met subtiel brushwerk. Tof!

Sakae was niet aanwezig met een eigen stand, maar de Japanners hadden een klein hoekje geleend bij landgenoten Korg. Daar waren twee nieuwe snaredrums te zien met een opvallende finish: spierwit met wit gepoedercoat ketelbeslag, en zwart met zwart gepoedercoat ketelbeslag. Ook Sakae komt nu met een serie professionele cajóns die rond de 300 tot 400 euro gaan kosten.

ProMark introduceert een nieuwe reeks stevige, maar relatief betaalbare stokkentassen met handig geplaatste vakjes voor accessoires (waaronder je smartphone). Op stokkengebied was er relatief weinig nieuws; de meeste aandacht ging uit naar de Select Balance en Active Grip stokken, die het afgelopen jaar werden geïntroduceerd. Wel kreeg endorser Kimberly Thompson een eigen signature-model.

Ultimate Ears heeft een nieuw topmodel in-earmonitor: de UE 18+. Daarin zitten een aantal drivers die ook in de Reference-serie werden gebruikt, en dat levert een nog beter gedefinieerd geluid op.

Een van de meest opvallende kleine items die we tegenkwamen is de Procussion Care Wearbarrier. Een spray die je aanbrengt op een nieuw drumvel, en die ervoor zorgt dat je vellen minder slijten. Daarnaast krijgt je trommel een grotere sweet spot, een groter stembereik en een verbeterde rebound. Het heeft een hoog Tel Sell-gehalte en we kunnen ons bijna niet voorstellen dat het echt werkt, maar onze nieuwsgierigheid is wel gewekt. Je kunt het spul overigens ook gebruiken op stokken en hardware.

 

 

Lees ook de dagverslagen en bekijk de videoreportages in de overige dagverslagen:

NAMM Show Preview, met productnieuws van DW, Paiste, Meinl, ATV
NAMM Show Dag 1 verslag, met video's Remo, Sabian, Mark Guiliana,  en productnieuws Remo, Sabian, Tama & Meinl 
NAMM Show Dag 2 verslag, met videoreportage Paiste, Sabian, Tama, Gretsch, Gibraltar, Paiste JR Robinson, Paiste Nicko McBrain en productnieuws Ludwig, Soundhoops, Stagg, Mapex en Yamaha
NAMM Show Dag 3 verslag, met o.a. videoreportage Meinl, DW, Pearl, Ludwig, Zildjian, ATV en productnieuws Sonor, DW, Gretsch en LP.
NAMM Show Dag 4 verslag, met o.a. videodemo Sennheiser en productnieuws Ludwig, Soundhoops, Stagg, Mapex en Yamaha
Namm Show Deel 6, met o.a Alesis, DW, PDP en Paiste