NAMM-show 2017 dag 1
Nieuws van de beursvloer - Remo, Sabian, Tama & Meinl
Merknieuws 17-01-2017 15:58
Net als ieder jaar bezoekt de Slagwerkkrant redactie de NAMM show, de belangrijkste muziekbeurs ter wereld. In onze dagverslagen brengen we je een aantal van de opvallende nieuwtjes van de beursvloer.
De eerste dag van de beurs zit er op, en in ons dagverslag van vandaag lees je over een aantal nieuwe producten van Remo, Sabian, Tama en Meinl.
Het complete verslag lees je natuurlijk in Slagwerkkrant 198 - maart april 2017

De NAMM show begint traditiegetrouw bij Remo, waar we voor de oficiële opening van de beurs al een aantal nieuwtjes mogen zien. Remo komt met een aantal bijzondere vellen speciaal voor de liefhebbers van vintage drums. Als je wel eens een vel op zo'n oude trommel hebt proberen te vervangen weet je dat het een krappe bedoening kan zijn: de ketel is vaak wat groter waardoor het vel niet of nauwelijks op de trommel te krijgen is. Bij de Classic Fit vellen heeft Remo de velrand iets dunner en ruimer gemaakt waardoor de vellen beter passen. De Classic Fit vellen zijn verkrijgbaar in Clear Ambassador, Coated Ambassador en Fyberskin. Ook een Ambassador Snare side is verkrijgbaar. 

 Remo's Bob Yerby demonstreert de Felt Tone

Ook nieuw is de Felt Tone; een Powerstroke 3 vel met ingebouwde viltstrip, die op de klassieke manier tegen het vel rust. Dat scheelt een hoop geknoei met installeren, en daarnaast ligt het vel beter op de draagrand van je bassdrum. De Felt Tone is verkrijgbaar in een Hazy- en een Fiberskyn-variant. 

Sabian introduceert een aantal losse effectbekkens in verschillende series. Zo krijgt de B8X reeks er een venijnige Ballistic Crash bij, en is er in de XSR-serie een Fast Stax die een combinatie is van een China met daarop een 13" bekken met accelerator rand. Ook nieuw is de AAX Aero Splash en een miniversie van de AAX Holy China in 8", 10" en 12". Mark Guiliana kwam even langs om de bijzonder jazzy Artisan Elite bekkens te laten horen. Genieten!


Tama voegt twee nieuwe snaredrums aan de SLP-serie toe. De eerste is de Classic Dry Aluminium. Die oogt en klinkt heel bekend: een 14"x51/2" naadloze aluminium ketel zonder verdere afwerking, acht spanbouten per vel én geperste spanranden. Zet hem naast een Ludwig Acrolite en je hoort het verschil niet. Maar de Tama is dan stiekem toch een flink stuk goedkoper.

De 14"x61/2" Fat Spruce is iets spannender. Hij heeft namelijk een ketel gemaakt van acht lagen sparrenhout. De Fat Spruce heeft daarnaast gegoten spanranden en een bloedmooie matgelakte finish. Beide SLP snaredrums worden geleverd met professionele Evans vellen. Slagwerkkrant had beide snaredrums al voor de NAMM show in huis, en de complete test kun je dan ook teruglezen in de komende Slagwerkkrant.

 

 

Meinl introduceert net als ieder jaar een gigantische hoeveelheid percussie-instrumenten. Een van de opvallendste nieuwtjes is de Pickup Slaptop Cajon. Het model lijkt op de vorig jaar geïntroduceerde Slaptop cajón, maar is een stuk kleiner. Het ding is daarnaast voorzien van een passieve pick-up, waardoor je hem heel gemakkelijk kunt uitversterken. Plug een snoer in en je kunt direct naar een versterker of via de mengtafel naar de PA. De slaptop heeft daarnaast een uitgebreide toonregeling zodat je zelf de basklank, snaarklank en toon kunt bijregelen. Handig!

Morgen zijn we er natuurlijk weer met een dagverslag vanaf de beursvloer. Vandaag sluiten we af met een paar mooie video's. Bekijk hieronder een impressie van de persconferenties van Remo en Sabian, en check vooral de video van een heerlijk groovende Mark Guiliana bij Sabian.

 

 

 

Lees ook de andere dagverslagen en bekijk de videoreportages:

NAMM Show Preview, met productnieuws van DW, Paiste, Meinl, ATV
NAMM Show Dag 1 verslag, met video's Remo, Sabian, Mark Guiliana,  en productnieuws Remo, Sabian, Tama & Meinl 
NAMM Show Dag 2 verslag, met videoreportage Paiste, Sabian, Tama, Gretsch, Gibraltar, Paiste JR Robinson, Paiste Nicko McBrain en productnieuws Ludwig, Soundhoops, Stagg, Mapex en Yamaha
NAMM Show Dag 3 verslag, met o.a. videoreportage Meinl, DW, Pearl, Ludwig, Zildjian, ATV en productnieuws Sonor, DW, Gretsch en LP.
NAMM Show Dag 4 verslag, met o.a. videodemo Sennheiser en productnieuws Ludwig, Soundhoops, Stagg, Mapex en Yamaha