Notentip met Bruno Mars - video
Video bij het notenwerk van Mark Eeftens in SWK 214
Slagwerkkrant Plus 10-10-2019 09:10
In zijn Notentip voor Slagwerkkrant 214 (november-december 2019) ging Mark Eeftens aan de slag met een nummer van Bruno Mars. Van de Amerikaanse superster is bekend dat hij uitstekend kan drummen, maar het uitgeschreven fragment is volledig geprogrammeerd. Waarom dan toch een Tip ervan gemaakt? Omdat er iets spannends in gebeurt. Check it out in het magazine en bekijk hier op Slagwerkkrant Plus de video van het uitgeschreven nummer.

Bij de noten van zijn Notertip schrijft Mark Eeftens:

'Een deelnemer van de DrumDrieDaagse vroeg me naar het vreemde tussenstukje op 2:47 minuten van Bruno Mars24K Magic. Is dat nou gewoon 4/4? Het nummers is alweer een paar jaar oud, maar ik vond het zelf ook altijd een vreemd stukje, zeker voor een hitsingle. Welnu, hier de noten. Het is natuurlijk volledig geprogrammeerd. Als je er een bassdrum bij denkt op de eerste tel van de groove (hier maat 2 en 4), merk je dat het eigenlijk een soort halftime groove is zonder bass op de 1. Gewoon 4/4 dus! Let wel: de ‘scratch fill’ in de laatste maat is natuurlijk niet echt op floortom.'

 

Check hier de official videoclip van 24K Magic

 

 

En live met band tijdens de American Music Awards 2016 (hier met George Clinton-dansstukje in de breakdown; ook gewoon in 4/4 dus :-)

 

Bekijk het volledige item inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 214 (november-december 2019)