U Vraagt Wij Spelen - Rudemonen VI - video
video's bij de cursus van Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase
Slagwerkkrant Plus 21-02-2019 21:02
Speciaal voor de Plus-sectie van Slagwerkkrant 210 (maart-april 2019) maakte Cesar Zuiderwijk een bijzondere video om aflevering VI van de cursusserie Rudemonen aan te kondigen. Onderwerp is de Moeller-methode, en die ligt Cesar nauw aan het hart (wij vermijden hier opzettelijk de term 'stokpaardje'). Check hieronder deze aankondiging met tips en wenken. Daaronder vind je de traditionele voorspeelvideo door Olaf.

door Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase

 

Eerst even een snelle uitleg van het concept Rudemonen:

Rudemonen is een verdraaiing van de term ‘rudiments’ oftewel de basis. De 40 officiële rudiments zijn verdeeld over vier hoofdgroepen: roffels, paradiddles, flams en drags. Vaak hand to hand gespeeld, wat wil zeggen dat je een patroon rechts begint, en je het daarna links begint en precies omgekeerd speelt. Je kunt ook allerlei combinaties maken. Soms speel je zoiets intuïtief, zonder dat je precies weet wat je doet. Vertraag het dan tot je het patroon herkent, en voilà: het is geen demoon meer maar een Rudemoon.

  

 

Zoals gezegd draait het in deze zesde aflevering om de Moeller-methode. In onderstaande video laat Cesar zien hoe de Moeller-methode werkt. Dat wil zeggen: 2, 3 of 4 slagen uit één polsbeweging. Elke keer als je in de voorbeelden een accent ziet, is dat het begin van een groepje van 2, 3, of 4 slagen. Die accenten kun je overigens ook spelen met een upstroke, dus van het vel af omhoog. Er zijn voorbeelden waarbij de ene hand een downstroke speelt en de ander een upstroke. Dat werkt vooral bij flamslagen. 

 

 

Bekijk hieronder de traditionele voorspeelvideo van de cursus, ingespeeld door Olaf Fase!

 

Bekijk de volledige cursus en het notenwerk in Slagwerkkrant 210 (maart-april 2019)