North Sea Jazz extra's bij de interviews
Justin Faulkner, TaRon Lockett, Perrin Moss, Ziv Ravitz, Antonio Sanchez
Slagwerkkrant Plus 18-08-2016 22:08
North Sea Jazz is voor Slagwerkkrant dé plek om bijzondere muziek en muzikanten te leren kennen, in de meest uiteenlopende stijlen waarin drummers en percussionisten meer kunnen en mogen laten zien. Hier op Slagwerkkrant.nl kon je al tijdens het festival onze verslagen lezen; klik op de links hieronder. In Slagwerkkrant 195 vind je vier interviews, met Justin Faulkner (Branford Marsalis), TaRon Lockett (Cory Henry), Perrin Moss (Hiatus Kaiyote), Ziv Ravitz (Shai Maestro). In Slagwerkkrant 196 zal je het interview met Antonio Sanchez kunnen lezen, met een voorproefje op Slagwerkkrant.nl nu al. Klik op de link hieronder. Ook in dit artikel links naar video-footage van belangwekkende North Sea Jazz concerten.

Een van de topconcerten op North Sea Jazz 2016 was dat van de Donny McCaslin Group, ofwel de band die op David Bowie's Blackstar speelde. Alleen drummer Mark Guiliana kon niet meedoen,w ant was op tour met het Scofield-Mehldau-Guiliana trio, dat ook op North Sea Jazz te zien was. Maar hij werd vervangen door niemand minder dan Zach Danziger, die fenomenaal aan de gang was tijdens dat concert. Vanaf de eerste rij maakten we deze video-opname (check vooral de solo over de vamp aan het eind van het nummer!):

  

Een andere opvallend concert was dat van Anderson.Paak. De rapper, zanger én drummer die het schitterende album Malibu had afgeleverd begin dit jaar en in de Maas een geweldige performance gaf, en super drumde.
Klik hier voor de video's die NPO Radio2 online heeft staan van zijn concert op North Sea Jazz

Dick de Waal, Erk Willemsen, en Kevin Pasman hebben tijdens North Sea Jazz van 21 concerten verslag gedaan, met foto's van Dennis Boxem. Klik hieronder. 

Verslag Dag 1 - klik hier
Verslag Dag 2 - klik hier
Verslag Dag 3 - klik hier
Interview met Antonio Sanchez voorafgaand aan North Sea Jazz - klik hier.