TMF Awards 2006
Marco Borsato en Anouk grote winnaars
Muzieknieuws 14-10-2006 14:04
Tijdens de spetterende Awardshow vol liveoptredens in de Heineken Music Hall in Amsterdam zijn Anouk en Marco Borsato de grote winnaars geworden van de TMF Awards 2006.Marco Borsato, al jarenlang de populairste zanger van Nederland, won als beste mannelijke artiest en beste pop act op de elfde editie van de jaarlijkse TMF Awardsshow. Ook won hij een prijs voor de beste single (Rood). Anouk werd uitgeroepen tot de beste zangeres van Nederland en beste rockartieste.

De Haagse rockband Kane, met Martijn Bosman op de drumkruk, ging met de Award voor de beste rockband naar huis. Ook nieuwkomers Ali B. en Yes R. vielen in de prijzen: zij wonnen in de categorie beste urban act en beste nieuwkomer 2006.

Ilse DeLange werd beloond voor "The Great Escape" met een Award voor beste album. Op het podium werd onder meer een spetterende show weergegeven door Anouk, die samen met Postman de single Downhill ten gehore bracht, waarmee beiden de Award voor beste videoclip wonnen.

Internationaal wonnen Black Eyed Peas de Award voor beste act. Panic! At The Disco, met Spencer Smith achter de trommels, sleepte met de videoclip voor I write sins not tragedies de Award in de wacht voor beste video. De Pussycat Dolls werden gekozen tot beste nieuwkomer.

Last but not least werd de Britse band Razorlight, met Andy Burrows op drums, gekozen tot meestbelovende act van 2006.

De TMF Awards zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste muzikale evenementen in binnen- en buitenland.
drummer links