Shannon Forrest op tournee met Toto
Geen Keith Carlock op de Amerikaanse zomertournee
Artist news 02-04-2014 15:01
Enigzins verwarrend is het wel. Meldden we een maand of wat geleden dat Keith Carlock de opvolger is van Simon Phillips bij Toto, lezen we deze week dat Shannon Forrest voor Carlock zal invallen tijdens de op handen zijnde Noord-Amerikaanse tournee van de band. De relatief onbekende Forrest is onder meer te zien op de recent verschenen concertregistratie van supergroep The Dukes Of September. Met onder andere Donald Fagen van Steely Dan. De band waarmee Keith Carlock deze zomer gaat touren.

In april en mei is het Keith Carlock, die met Toto zeven data heeft staan in Japan. Hij was de 'new addition', zoals de band het in januari vermeldde. Daarna is het echter vooral Steely Dan, wat de klok slaat, en in het najaar Mike Stern; scroll maar eens door Carlocks giglijst heen.

Brady drums kondigde op 2 april 2014 aan dat 'hun' artiest Shannon Forrest op tournee gaat met Toto vanaf augustus. Dat is een opmerkelijke boodschap, in meer dan één opzicht. Brady doet niet zo aan endorsers, allereerst. Het Australische merk zegt op haar website: 'As a small company based in Australia we do not give free product away for the privilege of high-profile player association.' Drummers kopen Brady drums, dus. Maar Shannon Forrest is op de NAMM Show in januari toch gepresenteerd als de eerste exclusief op Brady spelende artiest.

Forrest is een grote in de scene van Nashville. Rascal Flatts is zijn countryrockband, maar als sessieman is hij al meer dan tien jaar niet meer weg te slaan uit de country- en singer-songwriterscene: kijk je albums van Brooks & Dunn, Taylor Swift, Carrie Underwood, Toby Keith, Faith Hill, Sugarland, Tracy Lawrence, LeAnn Rimes, The Chieftains, Boz Scaggs, Michael McDonald, Willie Nelson, Alabama, Art Garfunkel, Ricky Skaggs, Trisha Yearwood, Blake Shelton, Martina McBride, Lee Ann Womack, Gretchen Wilson, Merle Haggard, Trace Adkins (enzovoort...) er maar op na.

Forrest speelt op dit moment op een Brady Marri drumkit in Fiddleback Marri gloss finish, in een combinatie van de volgende maten: 8"x8", 10"x8", 12"x8" en 13"x9" toms (de enige 13" die Brady ooit maakte!), 14"x14", 16"x16" en 18"x16" floortoms, 22"x18" en 24"x16" bassdrums. Check hem in Boz Scaggs' Lido Shuffle en in Steely Dan's Kid Charlemagne:

Klik hier voor de speeldata van Shannon Forrest met Toto.

drummer links