Keith Carlock nieuwe drummer Toto

Simon Phillips wil tijd voor solowerk

Artist news 26-01-2014 15:00

De Amerikaanse band Toto, lieveling van veel Slagwerkkrantlezers, maakte deze week bekend dat Simon Phillips de band heeft verlaten. Zijn plaats wordt ingenomen door Keith Carlock. Of, zoals de band het op zijn officiŽle website zelf formuleert: 'new addition Keith Carlock (Steely Dan, Sting, James Taylor, John Mayer)'.

Nieuwe toevoeging Keith Carlock is geen onbekende in Nederland. Behalve met Steely Dan en met zijn eigen fusionband Rudder, is hij veelvuldig te zien geweest met het World Drummers Ensemble tijdens The Big Bang, de door Slagwerkkrant georganiseerde slagwerkhappenings in grote Nederlandse concertzalen. Zijn speelstijl is spectaculair, en wel op een totaal andere manier dan die van Phillips.

Carlock speelde al samen met Toto-gitarist Steve Lukather in de hobbyband Toxic Monkey. Lukather zegt over Phillips op Toto's officiële website: 'Hij is nog altijd een dierbare vriend en we wensen hem alle succes in de toekomst.'

Simon Phillips, sinds enige tijd weer bezig met zijn band Protocol, heeft besloten zich te richten op zijn solocarrière en zijn productie-activiteiten.

Toto verwacht nog dit jaar een nieuw studioalbum uit te brengen, naast een live cd/dvd: Toto 35th Anniversary: Live In Poland. Ook zal de band toeren in Japan en Noord-Amerika.

zoeken
zoeken